Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
měl bych dva dotazy ohledně tohoto plynového kotle: VAILANT vu-186/3-5 + 150l zásobník.
Teplotu na topení mám dle rad evizních techniků na 55st.
1, Cca 3 dny pozoruji, že topení je jen vlažné. Kotel maká skoro celý den, hřeje, ale dostane se vždy jen na cca 40-44st a pak přepne na výhřev vody, jelikož ta mezitím vychladne ( pozoroval jsem, že tak o 4st, nevím jak je to nastavené v servisním menu). Když se voda dohřeje, kotel přepne zpět na topení, ale dostane se opět jen kolem těch 40-44st. A stále dokola. Takže vůbec nedojde k těm nastaveným 55st, protože nahřátí mu TRVÁ HROZNĚ dlouho, sledoval jsem, že o 1st mu cca14-15min. Za jak dlouho by podle vás měl kotel nahřát do 55st.?
2, Hrozně by mne zajímalo ( pokud by kotel hřál rychleji ) jestli těch doporučovaných 55st má opravdu význam, jelikož samozřejmě radiátory nikdy nejsou "vařící". Co by se stalo, kdybych na kotli nastavil, že chci teplotu 70st? Asi by tolik nefungovala kondenzační výhoda, ale nevím, jestli to má takový efekt , protože topím častěji a více. Co myslíte?
Samozřejmě, že pokud stav bude přetrvávat, zavolám technika, ať se na to podívá. Ale, mám pocit, že když se jich zeptám, jestli je to v servisním menu nastaveno dobře a za jak dloho by měl kotel nahřát na xy teplotu, tak se jim do odpovědí a kontroly moc nechce. A to jsem měl u kotle 3 různé revizáky. ...
Děkuji předem za vaše názory a rady...
Ještě včera v noci jsem pořádně odvzdušnil, v radiátoru v nejvyšším bodě bylo troch vzduchu , ale nevím, jestli to byla ta příčina. Dnes budu zkoušet..
Zdravím, nevím přesně, co si mám představit pod pojmem ekvitermní. Podle toho, co jsem o tom vyčetl, myslím, že ne. Kotel ovládám na kotli nastavením teploty a poté máme pokojový termostat, který by měl udržovat nastavenou teplotu v místnosti. Nyní té teploty nedosáhne z již popsaných důvodů.
Pravdepodobnou chybou bude nastavenie teploty vody na bojleru.Po poklese dochádza ku prepnutiu ventilu na vytápanie bojleru.Osobne si myslím,že by vykurovacia voda kotla mala mať viac stupňov na akú je nastavený termostat bojlera.Skúste znížiť teplotu na bojleru,čo to spraví a napíšte to sem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.