Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plovoucí podlaha na desky

Od: macek71® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

poprosil byvh o radu .Chci na starou prkenou podlahu položit plovoučku.Místnost je nad sklepem.Četl jsem na netu,že kvůli rovnosti se to vyrovná osb deskama,které se přišroubují k prknům.Takže bych na prkna dal parozábranu ( nevím jestli je nutná,nebo abych to neuzavřel a neplesnivělo to) ,pak osb desku( někdo radí hobru,nevím co je lepší) na to mirelon a plovoučka.Je to tak správně?Nebo co vy jste poradil? Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mnd®
hodnocení

2x

Zdravím.Co jsem dělal na baráku,tak jsem dal OSB desky 12mm na prkna (bez parozábrany-taky nad sklepem) kvůli zarovnání/přišrouboval a na to mirelon 2mm a ,,plovoučku,,.Už to tak mám sedmým rokem a žádné plesnivnění a ,,plovoučka,, se ani nehne.Navíc se mi pocitově zdá,že je tam od noh tepleji.

hodnocení

Děkuji za rady ,všem.Už jsem se do toho pustil .DAl jsem 15 osb ( byla v obi levnejsi nez 12 .Udelam celou plochu,takže žádný schod nevznikne) A musím řícz,že to je rovné ,jako sklo.Teď už ty zámky nemůžou prasknout.

Plovoucí podlaha na desky

Blahopřeji ke krásné práci. Jan pozao, ať nespadně při oslavě řízek na zem.

Hezký víkend.

mnd®

Zdravím - šikulka že jste to zvládl.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Staré prkna vyhodit, srovnat samonivelační stěrkou, mirelon a plovoučku. Je to časově náročné, ale zato vás to přežije.

hodnocení

Tak to se m moc nechce.Prkna jsou suchá ,jsou jen takové prohnuté .Takže bych to tou osb deskou vyrovnal a bylo by to super.Prkna si myslím jsou další izolace a do toho fakt nejdu ,ikdyž chápu,že to je aso nejlepší řešení.Proto jsem poprosil,jestli to co jsem psal je dobra skladba .

Dělal jsem to ve dvou pokojích. V jednom byly prkna v dost špatném stavu, dával jsem 12mm osb desky + 2mm miralon + plovoučka, v druhém pokoji byla jen zprohýbaná max 1 mm, takže jen miralon + plovoučka. Je to už pár let a zatím ok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]