Rekonstruujeme takovou starší budovu, děláme teď odvody dešťové vody. U jedné budovy - hospodářské je stará betonová roura zarostlá do kořenů, je průchozí, má cca 5m, cca 40cm v zemi, ale napojení je zničené z obou stran. Přemýšlím, co s tím. Vykopávat se mi jí nechce. Zničil bych kořeny stromu, a to nechci. Napadlo mě prostrcit tou starou rourou nějakou tu korugovanou hadici, z jedné strany bych ji napojil na geiger a z druhé by ustila do revizní šachty. Nyní jsou z jedné strany betonová jímka s mříží, do které stéká destovka ze střechy a napojení na tu rouru je zničené a teče to všude možně, na konci roura usti do další jímky / revizní šachty, kde je soutok s další rourou. Střecha je to vcelku malá, asi by to šlo řešit např. nějakým sudem, ale ten se tam vůbec nehodil. Jsou na to nějaké roury / hadice přímo dělané? Nebo použít kopoflex trubku?
Ano, přesně tak. doplněno 16.01.18 12:13: Přesně tak, budu mít tak metr místa na manipulaci. Napadlo mně to ještě řešit kratšími KG trubkami, třeba 70cm, ale těch spojů, které můžou selhat.
pecenkav*
Spoj na KG neselže, jedině ten, kdo to montuje může udělat chybu.
Dobrý večer, hlavně bych používal potrubí hladké zásadně. V podstatě proč ta trubka betonová nemůže sloužit dál svému účelu? Normálně bych to od gajgru do ní nějak udělal, použil kolena, redukce..., vstup do betonové roury obetonoval (můžeš použít i přechodových tvarovek, ale jsou drahé) a hotovo. Z druhé strany betonové roury podobně. Však je to jen dešťovka, ta nic špatného neudělá, když v nějakém spoji něco uteče přece, ba naopak. Jinak je ještě možnost využít šachty jako nádrž na vodu pro zalévání nebo tak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.