Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak spravne pridat vejirovou podlozku?

Od: petrr* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
jak se spravne nasazuji vejirove podlozky na sroub? Potrebuji dat pod sroub zemnici drat, kde prijde ta podlozka(y) spravne?
Poradi mi nekdo?
diky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoststary*
hodnocení

3x

Vějířová podložka se například u pračky nebo elektrického sporáku obvykle dávala hned na zemněný kryt, aby se do něj v místě, kde nebyl smalt zakousla, na ní pak bylo zemnicí očko zemn/...a na něm další pružná podložka a na tu naléhala hlava šroubu nebo matice.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, dal bych dvě podložky a drát mezi ně, aby se nemohl vytrhnout (uvolnit). Zdravím!

doplněno 15.01.18 11:06:

petrr - obrázek nemám, ale hroty (zoubky) se mají zakousnout do drátu - takže je dáte proti sobě a drát mezi ně.

petrr*
hodnocení

Udělal jsem to tak, že pod hlavičku šroubu podložku, pak pérovou podložku, vějířovku, drát, vějířovku a přišrouboval ke konstrukci.
Může být?

111®
hodnocení

2x

vějířovka se dává mezi očko a konstrukci kterou zemníš nebo k níž zemníš, pak přijde podložka, pérovka a matka.
Pérovka pod matku aby se do sebe zakously a matka se případnými otřesy nepovolovala.

petrr*
hodnocení

Díky za vyjasnění, udělal jsem to včetně pérovky jak jste mi poradili.

petrr*
hodnocení

Obrazek by bylo mozne poslat?

Mám to zažité stejně jako hoststary: Vějířová dospod, pak očko s drátem, pružná (pérová) podložka a matice. Viz. obrázek. Jen je v obrázku použitý stejný symbol pro vějířovou a pérovou podložku. 2 vějířové mi přijde jako nesmysl.

Jak spravne pridat vejirovou podlozku?
miso*
Zapruzi snad aj jedna aj druha.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]