Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou podlahu na OSB?

Od: kolemjdouci odpovědí: 11 změna:

Zdravím všechny místní odborníky!

Řeším jakou použít podlahovou krytinu do budovaného podkroví. V tomto momentě jsou tam OSB desky. Místnost je plánována jako dětský pokoj, přičemž kvůli střešnímu oknu (případný déšť ) a i kvůli samotným dětem chci krytinu, které nebude vadit nějaká vodní nehoda.

Původně bylo jasnou volbou PVC, ale nevím jestli není třeba na OSB napřed provédst stěrku. Teď uvažuiji i o vinylu - nebylo by možné položit vinylové desky (click ) přímo na OSB? V takovém případě bych uvažovali i o položení svépomocí, čož si u stěrkování OSB a následném lepení PVC (k podkladu i dohromady ) jaksi netroufám.

Pochopitelně je tu i otázka ceny...

díky za každou rozumnou radu či inspiraci

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Jestli to má být dětský pokoj, tak bych se na nějakou drahou podlahu vykašlal...
Děti zničí cokoliv, takže bych teď dal obyčejné levné lamino kterého vám nebude líto a za pár let ho snadno a za pár peněz vyměníte.
Trochu vody zvládne taky.
krtek66

děti zničí jen to, co jim dovolíš...tady ty názory, že děcko něco zničí slyším kolem sebe furt... většinou je to ta americká výchova..."on/ona může všechno"...dřív by dostalo pár facek nebo naprdel a bylo byl...mám už na ně alergii...

...já mám na OSB deskách izolační podložku a na tom plovoucí vynil Gerflor TOP silence.. 1cm tlustá klik-klak podlaha..odolná, tichá, teplá, měkká...kupoval jsem 2roky zpátky za 550,-/m2 ..dneska cca 700,-/m2

sollik*

Krtku máš ty vůbec děti? Jak mu chceš zabránit v tom, že se např. samo rozhodne, že si zaleje kytky a přitom vyleje vodu na podlahu? Na pr...del mu můžeš dát, ale to už bude asi trochu pozdě pro tu podlahu.

Osobně pokud bych měl opravdu velký strach z vody bych podlahu přebrousil, vystěrkoval např. BASF HSP 34, znovu přebrousil a pod budoucí krytinu použil folii s přelepením přesahů - u zdi vytáhnout kousek nahoru.

krtek66

jak? máš být obezřetný a máš to děcko hlídat...to, že ho neuhlídáš je pak tvůj problém, který nemůžeš delegovat na to dítě...takový to že "on je ještě malý..." "je to děcko"...jsou jen výmluvy rodičů ...a pokud koupíš nějakej aušus podlahu z Baumaxu nebo nábytek z Aska a podobných, tak je logický, že sebenší zásah ať už děcka nebo tvůj to rozbije a poškodí...na takový diskuze pak vždycky reaguju dotazem..."a jak to dělali generace před náma? co neměli takové pomocníky a možnosti"...

sollik*

Máš děti? A pokud ano, jak to děláš? Trávíš s nimi celé odpoledne v pokojíčku a hlídáš? Vzít si konvičku nebo kelímek na čištění zubů a pod. a donést si v něm vodu do pokoje je otázka 30-ti vteřin ...

Apropó ... ty jsi doma jako dítě nikdy nic nerozbil?

krtek66

a můžeš mi vysvětlit proč dovolíš děcku vzít si kelímek na číštění zubů do pokojíčku? Nebo konvičku? Respektive co dělá konvička mezi běžnýma děckýma hračkama? To má být schované někde mezi hračka na pískoviště/bazén...a samozřejmě, že rozbil...taky jsem za to byl náležitě odměněn fackou, pohlavkem nebo přes prdel...ale nikdy mě nikdo neodmlouval

doplněno 19.01.18 13:02:

ne neodmlouval, ale NEOmlouval

sollik*

Tak ještě jednou. Máš děti?

krtek66

děti nemám...ale sám jsem synem učitelky z MŠ, která odučila snad 3/4 města v X generacích (a která mimo jiné učila x let Pedačky na praxi) a s děckama pracuju taky...takže mě tu neškol prosím tě:) ...a moje matka nezávisle na mě by ti jako učitelka z MŠ s 40letou praxi řekla něco v tom samém duchu..:) ..děcko bude dělat pouze to co mu dovolíš...takže jestli jsi natolik blbej, že mu dáš k dispozici konvičku s vodou v bytě a pak ho neohlídáš tak co se asi může stát...tak to nesváděj na děcko, ale pouze na vlastní lenost a blbost

sollik*

Tak zaprvé se koukej uklidnit, já ti taky nenadávám. A za druhé jsem si to tak nějak myslel, že děti nemáš, protože takovýhle chytrý řeči o výchově dětí mají vždycky ti bezdětní.

Já na to děcko nic nesvádím, tak mi tu nic nepodsouvej. Nemám nic proti fyzickým trestů, tím myslím klasických "pár na zadek", ale až když se prohřešek opakuje, nebo dítě něco udělá úmyslně. Mlátit dítě např. za to, že chtělo např. zalít kytky tak jak to vidělo u rodičů (děti jsou totiž jako opičky a chtějí dělat to co vidí u dospělých - to ti jistě tvá matka potvrdí) a ono se to nepovedlo.

No nic, nebudu tady zaplevelovat vlákno tímto OT. Až budeš mít své děti alespoň školní - tím myslím tvé vlastní vychované od mimina - ne ty co máš (možná?) tak na dvě hodinky jako nějaký vedoucí čehosi, trenér nebo co to vlastně děláš, jestli vůbec děláš.

HOWH

hodnocení

0x

Pokud položíte i velmi kvalitní PVC (či cokoliv podobného) na OSB desky přímo, počítejte s tím, že se na jeho povrchu po čase objeví veškeré spáry a nerovnosti (a případné šrouby) mezi deskami. Nebude to sice nic kritického, při běžném pohledu si asi ani nevšimnete, ale budou tam. Nezabráníte tomu ani pečlivým přebroušením OSB desek.

krtek66

to je blbost...pokud tohle někdo napíše, tak je logické, že má nekvalitně provedený OSB podklad...šrouby musí být zapuštěny v desce stejně jako u SDK a pokud je podlaha rovná nebo v rovině tak není možné, aby šly vidět spáry..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma osb podlaha

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]