Nejste přihlášen/a.
V minulém roce jsem vyměnil 20 let staré termostatické hlavice (které již přestávaly fungovat) u radiátorů za nové, které regulují sólo jednotlivé místnosti (1-5). Bohužel i když mám otočenou hlavici na ,,vločku´´ (vypnuté topení) - při otevřené ventilačce okna radiátor naplno topí. Kde je chyba? Někde je další ventil na výměnu nebo je nutné v takovém případě již uvažovat o novém radiátoru.
Jakou značku byste doporučili? Klasiku- Korado? Líbí se mi i ISAN (Melody F10h). Doporučili byste tuhle značku?
Díky
Zdravím, chyba není. Pokud to dáte na vločku a otevřete okno, tak termohlavice chrání radiátor proti zamrznutí a pouští vodu do radiátoru. Pokud nastavíte na O tak uzavře naplno.
O novém radiátoru tudiž není nutno uvažovat. Jinak pokud by jste chtěl někdy měnit tak se zkuste podívat na radiátory PURMO Mám s nimi dobré zkušenosti a i cenová relace není špatná.
Tento problém je již z podzimu, kdy venku bylo určitě více než 6 st.
Navíc se stane, že si v místnosti topíme např. na trojku, poté vypneme na vločku na noc a přesto celou noc dál topí.
Zkuste mezi sebou přehodit hlavice, použijte z topení, kde bez problémů funguje; tím zjistíte, zda je v pořádku...Kontroloval jste samotný termoventil? Funguje kolík (zasouvá se), pokud na něho tlačíte? Od kterého výrobce je ventil, typ ...od koho hlavice? Máte " krytku" , která byly k ventilu? Našroubujte ji místo termohlavice...radiátor musí zchladnout...
Radiator, kym nekvapka, menit nemusite.
Bud spravne nedolieha termohlavica alebo moze byt vadny aj ventil.
Skuste termohlavice prehodit s inym radiatorom, kde to funguje spolahlivo, pripadne v obchode poziadajte predavaca, aby Vam vadnu v ramci zaruky vymenil.
Problem moze byt aj vo ventile. Zlozte termohlavicu a opakovane pozatlacajte s upchavkou, aby ste odstranili pripadne necistoty. Vezmite si na to napr. klieste, prstom ten kolik nepretlacite. Ak to nepomoze, ventil skuste uzatvorit za pomoci srobovacej krytky "klobucika", ktoru dodava vyrobca spolu s ventilom, obycajnej ne-termostatickej hlavice, pripadne za pomoci stolarskej svorky - podlozit a mierne prithanut. Podla toho, co zozeniete.
Pokial to bude stale kurit, vymente upchavku ventilu, pripadne cely ventil.
Chybka, špatně jsem to napsal- radiátor je na 0 a přesto topí. Vločku bych chápal jako nějaké minimum (ochrana proti zamrznutí). Hlavice jsem přehazovat zkoušel již dříve. Problém je v jednoho a výjimečně ještě u jednoho radiátoru nezávisle na hlavicích. Zbylé radiátory fungují v pohodě. Hlavici jsem sundal, zkusil kolík- v pohodě se zasouvá. Krytku bohužel již k radiátoru nemám. Průtok ventilu byl na 6, dal jsem ho na 3. Uvidím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.