Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypuštění elektrického ohřívače vody

Od: tomasl odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, mám v koupelně tento typ ohřívače vody:

ceske-vany.cz/...

a poslední dobou jsem zjistil, že čím dál víc kape "vývodní hadice"(v odkazu s červeným plastem), proto jsem chtěl vyměnit těsnění a přetěsnit závit. Jenže, ať nad tím špekuluju jak chci, přečetl jsem hromady diskuzí a viděl nejedno video, prostě ne a ne ten zásobník vypustit. U přívodu do ohřívače mám uzavírací kohout a za ním pojistný ventil, který ovšem nemá páčku, abych jej mohl nadzvednout a přivést do zásobníku vzduch. Z toho důvodu pochopitelně ani při otevřené umyvadlové baterii teplá voda ze zásobníku nevytéká.

Zvládl by mi někdo prosím poradit, jakým způsobem, aniž bych měl potopu v koupelně, případně nám dva dny netekla teplá voda, abych se ve finále neopařil, ten ohřívač vypustit? Děkuji moc...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

A proč bys ho vypouštěl? Teplá voda se ze zásobníku odebírá v horní části. Takže zavři přívodní kohout, otevři "teplou" vodu na baterii a až bude bez tlaku, celkem v klidu odšroubuj výpustní hadici a udělej si, co potřebuješ. Nic víc ti nevyteče, žádná potopa se konat nebude.

instalater*

Zdravím, jenom bych doplnil to co říká satam . Když provedeš vše jak správně napsal rádce výše, tak ti trošku vody poteče. I když to odtlakuješ přes baterku - teplá voda. Podrží ji tam podtlak, který tam vznikne, ale toho se nemusíš bát. Dej si pod to vandlík a klidně to rozdělej . Může to být tak kolem litru vody. samozřejmně za předpokladu , že budeš mít uzavřený ventil na vstupu do bojleru. *smich*. napřed ale vypni elektriku a nech ho schladit , aby tě ta vytíkající voda neopařila. Já tak klidně vyměňuji i pojišťováky u velkých bojlerů , aniž bych je vypouštěl.

Každý bojler by měl mít správně vypouštěcí ventil , ale tady u těch malých bojlerů se na to nějak zapomíná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]