Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci se zeptat zda lze postavit AKU příčku 19cm porotherm bez základu? Příčka nic neponese. Chceme v přízemí domu oddělit pokoj od koupelny, ale pod budoucí příčkou není základový pás jen pouze betonová deska silná 15cm armovaná kari sítí 100*100*6 v dolní části. Příčka je dlouhá 3,5m a vysoká 3m. Nevím kolik unese taková armovaná betonová deska. Nikde jsem to nezjistil. Stěna by měla vážit cca. 2tuny a bude působit na plochu 0,66m2.
..nemyslíš vážně, že ne? ...to už si rovnou může udělat tu příčku z lega img-9gag-fun.9cache.com/...
Igore, určitě příčku základová deska udrží. Nepopraská. Když přepočítáte váhu na plochu, najdete spousta zatížení v bytě stejnou někdy i větší vahou. Příklad, na počítání. Židle, nožičky mají dole průměr 3cm,
Jen se dovolím zeptat. proč tak těžkou cihlu? Asi kvůli odhlučnění? Zkuste porovnat Aku příčku ze sádroše a vaty AKU. Hluk se bude šířit i přes podlahu, strop i dveře, pokud budou v příčce.
Děkuji všem za reakce.
Někde na internetu jsem narazil, že pod stěny širší než Nové AKU cihly jsem dostal za odvoz a už mi stojí u stavby. Chtěl bych je využít k rozdělení jedné místností. Vím, že se ochudím o místo, ale očekávám lepší zvukové vlastnosti než například u příčky 11,5cm.
Ještě bych doplnil, že se jedná o novostavbu.
Při procházení internetu jsem totiž narazil na přednášku ze základových konstrukcí a tam se píše:
Základové pásy:
Použití . pro založení stěn od 6 N/m2 , tzn. přibližně příčka tl. 150 mm, výšky 3 m
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.