Nejste přihlášen/a.
Kdybyste si doma pustil 300W, rozbije vám to okna Je to takový "teoretický maximální špičkový výkon", který ta sestava snese. Pokud je k tomu i subwoofer, tak nejvíc bude žrát ten, ale při běžném, hlasitějším poslechu se dle mě nedostanete přes 50W.
Mám doma starší, velké reprobedny a 2x 10W zesilovač v gramofonu. Zatím jsem nikdy neměl potřebu dostat z toho plný výkon a co jsem měřil při běžném poslechu, příkon je v jednotkách W.
Spotřebu 300W...soundbar mít určitě nebude, to by se Vám rozsypal na trsátka..
Špičkový výkon
Hodnota sice udává maximální úroveň výstupní energie (signálu) po určitou dobu, nicméně není u ní stanoveno maximální či přípustné harmonické zkreslení (může se pohybovat v procentech až desítkách procent). Vzhledem k tomu, že zvuk má výrazně proměnlivou povahu, může údaj špičkového výkonu vypovědět o tom, jak zesilovač (či AV receiver) zvládne krátkodobá maxima, nicméně častěji se jedná o výhodně nafouknuté číslo maximálního výkonu – typicky pětkrát, někdy ale i desetkrát vyšší, než údaj RMS. V praxi je tedy nejlepší podobné údaje prostě ignorovat.
Hudební výkon či PMPO
Údaj PMPO (peak music power output, zlé jazyky nahrazují slovo music za monetary) je v podstatě čirou marketingovou lží. Neexistuje žádná metodika jeho měření – ostatně obvykle se ani nejedná o měřený, ale o teoretický výkon (součet maximálních špičkových výkonů všech zesilovačů v zařízení, například), nebo prostě vymyšlené "hausnumero". Ignorovat.
nemá napsán příkon? na štítku
kdyby to byl hudební výkon tak vás to roztřepe na molekuly a vysklí byt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.