Nejste přihlášen/a.
ahoj.
prosim vas potreboval bych opravit vyvod do komina od kamen ale nvm jestli na to pouzit nejaky specialni nebo alespon rychleschnouci beton. jde mi o to ze kdyz to zazdim tak bych potreboval tam alespon druhy den nejdele 3 den znova zatopit. ale myslim si ze pokud tak ucinim v tak kratkem case tak ze se mi ten beton rozdroli. jak by ste postupovali vy? predem diky
rychleschnoucí beton neexistuje. Zkuste cementovou maltu. Splašte někde u souseda trochu suché maltové směsi, namíchejte normální maltu a nakonec do ní přidejte trochu cementu. No ale hlavně si dobře všiměte, jak je roura do komína usazená. Nemůžete vzít trubku od kamen, zastrčit ji do zdi a dokola ji zamáznout, protože tady musí fungovat dilatace. Ve zděři by měla být další roura, do které se roura od kamen zasouvá. Na utěsnění mezery těchhle dvou trubek použijte kamnářský těsnící tmel.
Pokud je to jen o utěsnění nějaké škvíry, zkusil bych jako nouzovku minerální vlnu, používá se jako tepelná izolace a teploty kouřovodu snese, raději koukněte na technický list. No a na jaře až nebude nutné topit bych to udělal pořádně. Počítejte s dilatací kouřovodu, myslím, že se takové vstupy dají i koupit.
Viz totak - normální zdící maltou, vyškrabat volné, navlhčit atd. Nechat den schnout, pak lehce topit, jen tak aby rychleji vyschla voda (např. spálit kouli z novin 1x za půl hodiny), třetí den už můžeš topit normálně. Po týdnu až to přestane pracovat tak přeštukovat... Takhle jsem to dělal několikrát a ani to nikdy nepopraskalo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.