Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Provrtaná závětrná lišta

Od: dylin odpovědí: 12 změna:

Dobrý večer,

chtěl bych poprosit znalce o odpověď, jak moc velký je problém to, co je znázorněno na obrázku.

V samém zápalu jsem při pokládce řádil jak černá ruka a až teď mi došlo, že by tou vzniklou ďourou mohlo zatékat.

P.s.: Předělávat se mi to už nechce. Dá se to nějak opravit nebo to nic neprovede?

Děkuji a mějte se hezky.

Provrtaná závětrná lišta

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Napadá mne jedině shodit tašku, vytáhnout vrut, zapatlat medvědím hovnem a vrátit zpět.

asd1
hodnocení

4x

Dírou tam poteče, dá se to vyřešit těsněním jedno pod hlavou vrutu a druhé mezi taškou a lištou. Pokud je vrut shora přikrytý taškou, tak stačí jen to druhé. Dal bych kousek silnější gumy, např. z bočnice staré pneu

dylin
hodnocení

Díky, jenže to znamená shodit 80 tašek a na to nemám po tom, co jsem jich tam dal 2000 pražádnou chuť. Nešlo by tam něco nalít zvrchu lepivého, utěsňujícího, co by steklo po liště a cestou to ty ďury zalepilo?

asd1

Pokud chceš za pár let řešit shnilý latě tak prosim ;) Nalít lepidlo nefunguje. Zas tak to nehoří, ty vruty v plechu můžou i těsnit, ale nespoléhal bych na to a tak max. do dvou let bych tam dal těsnění...

dylin
hodnocení

Tak to je v pytli... myslel jsem si, že to nepujde jinak..

karel556*
hodnocení

0x
Taška se dá vysunout nahoru snad ne? Takže se nemusí vyndavat 80 kusů jak píšete,pokud ovšem není těch děr víc, dírku stačí máznout silikonem, vyzkoušeno, jsem pokrývač

@karel556 - už máte i nějakou pozitivní reakci na vaše "opravy" po 5ti letech?

Silikon mít na střeše je dost nebezpečná hračka - nenávidím firmu, která mi dělala střechu... proč? Protože ji po 4 letech od postavení RD každé 2 roky opravuji. Ale nemám tolik peněz k dispozici, abych všechno shodil a udělal znovu.

Silikon na střechu NEPATŘÍ!

asd1

Silikon = kamarád líného nebo neschopného klempíře ;) Ale když se s ním umí, tak to může držet. Na kůlně spravuju ulítlé eternity dírou do plochy (bez překrytí další šablonou) mázlou silikonem + hřebík a drží to bez zatékání dlouhodobě...

Obecně problém je led který s tím cvičí a silikon trhne. Gumové těsnění je výrazně odolnější... Tašky předpokládám krajní všechny přišroubované, sedlová střecha 4 kraje po dvaceti taškách = 80.. = jednodenní "akce střecha" na jaře až bude hezky...

karel556*
Do závětrné lišty se nedělají díry, připevňují se viz obrázek
Provrtaná závětrná lišta #2
dylin
Pane Karle, ja to tak na zbytku strechy mam, ale tady sem musel rezat tasky, protoze to neni pravouhle

dylin
hodnocení

0x
Nakonec jsem se rozhodl pro pokryvacsky tmel... Dekuji vam za nazory a praci zdar.
karel556*
Tak ať se daří "palec nahoru"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]