Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skladba stropu

Od: petrus® odpovědí: 26 změna:
Dobrý den.
Mám u chaty přístavek a v něm plánuji koupelnu s WC. Strop se skládá z hurdysek mezi íčkama, na nich zhruba 5cm betonu a IPA jako finální vrstva. Na íčkách se mi teď sráží voda a kape na zem. Můžete mi prosím poradit jak a čím strop zakrýt. Podotýkám že jsem omezen výškou podlahy - hurdysky 2,30m.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Ještě aby se voda nesrážela když tam není žádná tepelná izolace...
Ať strop zakryjete čímkoli stejně se voda bude srážet.
Řešením je z venkovní strany zateplit střechu alespoň 20cm eps a na něj dát novou krytinu.
Ze spodu pak klidně můžete dát jen omítku nebo sdk.
hodnocení

Tak to jsem asi v pasti,ten EPS se mi tam nevejde.Jak je to přístavek tak nad něj zasahuje střecha chaty.
Musíte tam dát alespoň nějakou izolaci, prostě to co se vejde.
Nebo upravit konstrukci střechy, tak aby se tam izolace vešla.
doplněno 10.01.18 10:37: Dejte sem pár fotek a určitě se něco vymyslí.
hodnocení

Je mi to jasný. Už jsem nad tím přemýšlel,ale vůbec nevím jak. Je to tam naflákaný střecha, okap boční plechy,no prostě to byli umělci. Díky za radu.
doplněno 10.01.18 11:34: Fotky sem vložím co nejdříve.

hodnocení

3x

Sundal bych IPU a udělal střechu dle obrázku. To modré je vata.

Skladba stropu
hodnocení

O této možnosti jsem také uvažoval, ale vypadalo by to divně až hnusně.

doplněno 10.01.18 21:48:

Takhle jsem to zkoušel jak by to asi vypadalo. No žádná paráda.

Skladba stropu #2
radajz*

Já si taky myslím, že to vypadá rozhodně líp, než současný stav. A pokud tam chceš nějakej malej prostor, tak tu střechu napoj o trochu výš. Jestli tu může někomu vadit netuším. U nás na dědině se nic takovýho neřeší. Každej si tam přistavuje, co chce a málo kdy se něco hlásí. Tobě ale zůstane půdorys stejbej, jen se trochu změní střecha. Vyšší než dřív ten objekt nebude, tak si nemyslím, že by to měl být nějakej problém. Čímž tě ale k ničemu nenabádám, jen konstatuju, jak to někde chodí.

Nicméně, já osobně bych střechu řešil přesně, jak bylo zmíněno.

hodnocení

Až tam pojedu tak to ještě vyfotím. Co se týče toho vyššího napojení, tak to moc nejde protože vnitřek podkroví je již zateplený A tím bych ho porušil. Dále co se týče úřadů tak musím být opatrný,ten přístavek byl černá stavba a bylo hodně běhání než jsem to zlegalizoval. Byli se na to i dívat jak z CHKO tak ze životního a samozřejmě i stav.úř. S CHKO měli výhrady co se týče začlenění do okolní krajiny a na ten přístavek by mi nejradši nasazení kytky a stromy, ale ukecal jsem to.Proto mám trochu obavy aby nepřijeli na kontrolu.

Když někdo napíše, že to nejde, ježí se mi chlupy. Všechno jde. Třeba i bez opravy zateplení. Nehledejte jak to neudělat, ale jak to udělat dobře.

doplněno 11.01.18 18:19:

Petrusi, nejdříve napíšete: "tak to moc nejde". pak napíšete, že "Já neříkám že to nejde"

Jednou to napíšete, pak opak říkáte. Co si mám vybrat?

Přitvrdím, Umím neumím, chce se mi, nechce se mi.

hodnocení

Já neříkám že to nejde,podle mně jde všechno jen malé děti se musí nosit.Jen chci říct že bych to nerad předělával.
radajz*

Co by to bylo za život, když bysme nemohli budovat? Uvidíte, že až to uděláte, tak si to budete pochvalovat. Střešní konstrukci odkryjete jen z venkovní části. Nějaký podbití, sádroš, apod., který je z vnitřní strany, tam klidně může zůstat. Pokud tam ty nový krovy nebudete usazovat, jak beranidlo, tak se vnitřku nic nestane.

hodnocení

Střešní konstrukci zvenčí neodkryji,pod plechovou krytinou jsou prkna a pod nima hned izolace v podobě stříkané pěny. Musel bych udělat nižší sklon aby to nezasahovalo do podkroví.Poptam pár firem a uvidím co mi kdo nabídne za řešení.

Proč neodryjete plechovou krytinu? To nejde? Pak tam jsou prkna, na nich určitě najdete, kde jsou trámy. Na trámy napojíte další trámy, ale nikoliv jak je na výkresu, ale přes prkna do trámu.

Vše lze udělat.

doplněno 11.01.18 19:25:

Snad jsem nenaznačil, že jste vygumovaný, to bych nikdy neudělal. S tenisovým loktem mám zkušenost.

Klidně mne můžete oslovit, třeba po skype.

hodnocení

Já vím, blbě se vyjadřuji. Asi proto že jsem na to sám a nerad bych nějak předělával to co jsem už udělal. Navíc jsem si vyrobil parádní tenisový loket a je toho ještě tolik co se musí udělat a tak přemýšlím jak to udělat co nejlépe, nejrychleji,ale zároveň nejlevněji. Ale asi nejsem úplně vygumovanej, protože mně napadlo to co jste napsal naposledy a chystal jsem se vám napsat zda by to šlo.
hodnocení

Ne ne tak jsem to nemyslel a na Skype bychom to mohli ještě probrat. Budu tam tak kolem půl deváté.
doplněno 14.01.18 19:11:

Mám fotky jak jste chtěl

doplněno 14.01.18 19:16:

Nejdou mi vložit

Náhodou za mě docela dobrý... Možná lepší než současný stav.
hodnocení

Mně to tak nepřipadá. Když jsem to zkoušel tak jsem s tím prostorem počítal na uskladnění prken, žebříku a pod.

ale to je přeci lepší - udělat si "půdičku" a schovat tam něco pod zámek místo hození na plochou střechu...

nakreslené řešení je nejlepší i podle mého názoru - funkční a staticky správné...

doplněno 11.01.18 08:39:

od toho je možné dotázat se na úřadu - úředníci na stavebním se často chovají divně - mimo aktuálně platné zákony nebo jen podle pocitu...

Zkuste přijít s fotkou aktuálního stavu a nákresem, jak by mohlo vypadat opravené.. normální člově řekne, že můžete opravit...

hodnocení

A nebude to vadit nějakému orgánu který do takovýchto věcí rád kecá?

doplněno 10.01.18 22:57:

CHata se nachází v CHKO tak že buď z jejich strany nebo ze strany životního prostředí by někdo mohl mít připomínky.

radajz*
hodnocení

2x

Přesně, jak tu padlo. Je potřeba zvenku zaizolovat celý strop. Celej strop je teď tepelný most. Ty íčka vedou teplo lépe než beton, takže jsou nejchladnější, a proto právě na nich kondenzuje voda. Místo polyše můžeš požít i vatu, když je nad tím střecha. Vata se ti tam bude dávat možná líp.

hodnocení

Střecha nad tím není je to přístavek k chatě. Až dám fotky tak uvidíte. Zatím děkuji.
hodnocení

Tak přikládám fotku pro lepší představivost.

Skladba stropu #3

hodnocení

0x

Jak píšou kolegové, je třeba zateplit na střeše. Že to nejde říká kdo? Vždy se najde řešení.

doplněno 10.01.18 20:12:

No vida, a hned je jasné, že se na střechu klidně může dát 25-30cm EPS 100Z, a folie Fatrafol 810.

Nebo i podobně

doplněno 10.01.18 20:52:

Vyfoťte prostor pod okapem a mezi okapem a barákem.

hodnocení

Dobrý večer Milane. Jsem rád že jse reagoval na můj dotaz, protože jste mi už jednou dobře poradil. Je i hezké že vidíte tu možnost, já jí aniž bych musel zasahovat do střechy chaty nevidím. Pod okapem je zhruba 5-6 cm

hodnocení

Za okapem je lepenka vytažena nahoru a vyfotit to fakt nepujde. To bych musel fotit nějakou minikamerou a taky je to trochu mimo moje bydlyště.

Nepotřebuji vyfotit celý prostor, ale jen okraj, abych měl představu o tom, jak hodně je místa mezi okapem a střechou a okolím.

Souhlasím ale s kolegy, že je lepší protáhnout střechu, klidně i výše s větším spádem. Úřadů bych se moc neptal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]