Nejste přihlášen/a.
tohle je jedna z nevýhod sádrokartonu a lepení čehokoliv na něj...rychle a jednoduše se poškodí při odstraňování...já bych vyměnil celou desku. Nemám rád takové práce jenom proto, aby to bylo. Ta deska zase není taková položka co by měla člověka zruinovat a pod ten obklad se nemusí ani nijak speciálně a pečlivě tmělit. Takže jen našrubovat a hurá obkládat.
Pevnost desek je dána několikavrstvým papírem zhora (zelený) a menším počtem vrstev zespodu (šedý). Pokud tedy odstraníte vrchní papír, silně oslabíte pevnost desek.
Já bych desky vyměnil, nebo našrouboval jiné, přes tyto desky.
Já jsem ty desky neviděl, ale pokud tam není papír, sádra to nemusí udržet. Pokud jen občas chybí vrstva papíru, není problém. Jak drží hlavičky šroubů. když je papír odtržen?
Zdravím , pokud to není nijak moc rozbité , tak já osobně bych tam dal nějaký spojovací můstek - třeba duvilax. Díry potom vyrovnal flexi lepidlem na obklady. Napenetroval a znovu zaobkládal. Za sprchový kout a nebo vanu bych dal ještě hydroizolaci. Není špatné dát bandáže a hydroizolaci i na zem hlavně v bytových jádrech . Vůbec nejlepší by bylo dát druhou vrstvu sádrošu a vše prošroubovat.
pevnost desek by se dala ještě zachránit perlinkou .
Dle míry poškození zelené papírové vrstvy bych to řešil stejně jako p.Milan.
Pokud malé neřešil , penetrace bych samozřejmě vynechal stejně jako hydroizolaci pod obklad.Obklad sám o sobě je hydroizolace a spáry dobře zaspárované nasají 0,0prd vody apby to promočilo stěnu .
Osobně bych vylámal všechen SDK a raději vyzdil z ytongů,porfixu ...s výjímkou sníženého podhledu!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.