Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstranění obkladů ze sadrokartonu

Od: pavlis* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, renovujeme koupelnu, budeme dávat nové obkladacky, celé jádro je z SDK, po sundání obkladacek se ze sadrokartonu sundalo lepidlo i s tím papírem, vadí to nějak? Stačí to třeba napenetrovat a znovu oblozit? Nemusím doufám měnit ty desky?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek66
hodnocení

2x

tohle je jedna z nevýhod sádrokartonu a lepení čehokoliv na něj...rychle a jednoduše se poškodí při odstraňování...já bych vyměnil celou desku. Nemám rád takové práce jenom proto, aby to bylo. Ta deska zase není taková položka co by měla člověka zruinovat a pod ten obklad se nemusí ani nijak speciálně a pečlivě tmělit. Takže jen našrubovat a hurá obkládat.

Krtku, soulasím s Vámi, páč metr sádroš vyjde levněji, jak perlinka, lepidlo, penetrace a práce.

Nehledě na pevnost připevnění desky k profilům.

hodnocení

0x

Pevnost desek je dána několikavrstvým papírem zhora (zelený) a menším počtem vrstev zespodu (šedý). Pokud tedy odstraníte vrchní papír, silně oslabíte pevnost desek.

Já bych desky vyměnil, nebo našrouboval jiné, přes tyto desky.

doplněno 10.01.18 06:18:

Já jsem ty desky neviděl, ale pokud tam není papír, sádra to nemusí udržet. Pokud jen občas chybí vrstva papíru, není problém. Jak drží hlavičky šroubů. když je papír odtržen?

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím , pokud to není nijak moc rozbité , tak já osobně bych tam dal nějaký spojovací můstek - třeba duvilax. Díry potom vyrovnal flexi lepidlem na obklady. Napenetroval a znovu zaobkládal. Za sprchový kout a nebo vanu bych dal ještě hydroizolaci. Není špatné dát bandáže a hydroizolaci i na zem hlavně v bytových jádrech . Vůbec nejlepší by bylo dát druhou vrstvu sádrošu a vše prošroubovat.

doplněno 09.01.18 19:28:

pevnost desek by se dala ještě zachránit perlinkou .

pavlis*
hodnocení

Rozbité to vůbec není, jen se s lepidlem odloupal papír. Myslel jsem, že bych to napenetroval nějakou hloubkovou penetraci a vyrovnal mensi nerovnosti uniflotem.

mytrix*
hodnocení

0x

Perlinku, přestěrkovat flexi lepidlem a bude to držet jak židovská víra :)

Na to pak po zaschnutí nový obklad, lepený ideálně taky flexi.

hodnocení

0x

Dle míry poškození zelené papírové vrstvy bych to řešil stejně jako p.Milan.

Pokud malé neřešil , penetrace bych samozřejmě vynechal stejně jako hydroizolaci pod obklad.Obklad sám o sobě je hydroizolace a spáry dobře zaspárované nasají 0,0prd vody apby to promočilo stěnu .

Osobně bych vylámal všechen SDK a raději vyzdil z ytongů,porfixu ...s výjímkou sníženého podhledu!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]