Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak napojit myčku na vodu

Od: dzon odpovědí: 10 změna:

Zdravím, potřebuju připojit do myčky vodu, bohužel jediný přívod vody do kuchyně je přímo do baterie, která je ve vykachličkované zdi, viz foto. Přemýšlím jak by to šlo udělat, napadlo mě akorát odpojit baterii, rozebrat kachličky pod baterií, vybourat kus zdi, do zdi umístit nějaké Tčko, ze kterého vyvedu vodu dolů pod umyvadlo, kde napojím myčku.

Napadá někoho lepší řešení?

Díky za tipy.

Jak napojit myčku na vodu
Jak napojit myčku na vodu #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

instalater*
hodnocení

2x

Zdravím, možná by ti mohlo napovědět, kdyby jsi oddělal baterku a etážky. Dá se trošku poznat kam ta voda vede. Pokud je to z pozinku , tak je to jasný a v PPR se dá poznat i koncová či průběžná nástěnka a v porovnání obou i částečně určit směr. Kdyby to vedlo kolmo dolů , tak je to to nejlepší řešení. Píšeš , že z druhé strany je koupelna . Chtělo by to trošku proměřit co je v místě za linkou z druhé strany. Pokud je tam např. pračka , tak se to dá rozdělat za ní a tam to napojit. Na zaobkládání za pračkou už např. není tolik potřeba chytnout stejný odstín kachle.

Já mám nejraději, když mne zákazník seznámí se svým problémem a já mám potom ještě nějaký týden čas nad tím přemýšlet. Dá se tak přijít na různá řešení a napáchat míň škody než ,,hurá" akcí. Také mne napadlo jak poznat kde teče ve zdi voda . Pokud máš bojler tak ho dát naplno a pustit teplou do dřezu . za čas by se v místě trubky mohlo projevit teplo. ( ten jeden bojler bych na to klidně obětoval. )

hodnocení

1x

Jedno řešení bych měl, ale nevím, jak jsou vedený trubky ve zdi.

Pokud by vedly od baterie dolů k podlaze, tak bych rozebral skříňky a vyboural to za skříňkou.

Pokud vedou trubky kamkoliv jinam, tato varianta padá.

krtek66
hodnocení

1x

a kam tu myčku jako chcete vložit do té kuchyně?...nejlepší je si nechat zrekonstruovat kus bytu a pak řešit dodatečně kam s čím, to vždycky miluju...nedávno si matka od kámoša nechala dělat nový omítky v pokoji komplet hrubá, štuk, ale že by si tam rovnou nechala udělat novou elektriku to ji nenapadlo (šlo o asi 20m kabelů). A řemeslníkovi i když to byl známý to bylo taky fuk. Aní se jí nezeptal. On měl podělaný.:)

hodnocení

0x
Nemáš někde blízko za zdí jádro se stoupačkami? Připojit tam a protáhnout skrz zeď, a za spodními skříňkami...
Škoda obkladů, a oprav.

hodnocení

0x
Ještě existují nástavce na baterii.
doplněno 09.01.18 17:43: drezova-baterie.cz/...

dzon
hodnocení

no pokud jsou trubky na druhé straně tak jsou také zazděné, bohužel není to rozvedené nijak užitečně.. to bateriové T je špatné z toho důvodu, že pak bude hadice koukat venku a budu muset vyříznout díru do linky

To už raději vrtat do dřezu.

To jako vrtat díru do dřezu a ní vést dolů hadici*sok*.Vždyť to tak bude napořád.Tady to bez bourání nepůjde.Nevíte kama jde přívod vody? Jestli ze spod a je s plastu tak ani nemusíte obklady sundávat.Jo a když budete v tom bourání tak popřemíšlejte i o přívodu el. proudu.

dzon
hodnocení

My to takto již koupili, příprava na cokolik žádná, je to pořád něco.. zkusím z druhé strany kde je koupelna od zdola udělat tenkou díru do zdi a najít trubky, dávám tomu 70% že tam budou a pak udělám díru skrz, Tčko a vyvedu to do kuchyně za linkou.

Díky všem za tipy :)

hodnocení

0x

Já bych hlavně hledal, kde je přívod vody. Měřením teploty povrchu stěny, poslechem, poklepem. Někdo na místě musí najít přívod vody, pak stanovit další postup.

,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]