Nejste přihlášen/a.
25 tis je minimum s tím, že mu všechny povolovačky dáte vyřízené na stůl. Vodu a el si tam může namalovat jak chce a vy si jí můžete udělat podle sebe..
To se nemůžete ptát mě, ale musíte se zeptat elektrikáře a vodaře, zda je schopný pracovat bez projektu. To si musíte dohodnout sama. Předpokládám, že tyto řemeslníky znáte.
No..takhle..Za 25tis Kč projekt řemesla obsahovat nebude, leda by to dělala parta důchodců, která si tím opatří menší obnos na pivo, ale nemusí je to uživit.
Co bylo nebo nebylo dohodnuté,,to těžko někdo z nás posoudí. Neposoudíme (z toho co jste psala), jestli je potřeba elektrikář a vodák, nebo není.
SÚ dnes i u takto malých staveb typu RD vyžaduje alespoň základní výkresy řemesel.
Pokud u domu musí být ČOV, vsakování dešťových vod...úpravna vody..atd, potom je projekt i na tyto čásit potřeba (ale to já nevím).
Jinak budiž Vám "útěchou", že čekací doba na projekt RD je dnes opravdu klidně 6 měsíců i více...Práce je nyní nad hlavu a to se týká daleko větších akcí než rodinné domky. "Klasický" stavebník si na fakt, že by potřeboval projekt vzpomene tak týden před tím, než chce začít stavět..a potom se nesmírně diví, že mu to za týden nikdo nenakreslí.
kdybyste věděl v jakém "stavu" odevzdávají naši projektanti haly na stavební úřad asi by vás jeblo...já tomu říkám omalovánky ...nejlepší je když mi to pak přijde na stůl a mám to ocenit...žádám vždycky věšteckou kouli
krtek66: je mi to jasné..ale i to je vyvoláno totálním tlakem na termíny a množstvím práce..Akce na kterou dřív projektant měl dva měsíce, musí být dnes "hotova" za 14 dnů..O rozpočtování vím také své..Ale u mne je výhoda, že si své akce coby projektant ZTI a VH staveb rozpočtuji sám. V případě stavařů a externího rozpočtáře, se samozřejmě v případě "nedokončeného" projektu rozpočtuje mnohem a mnohem hůře.
no ono záleží co se bere jako dokončený projekt...oni se neobtěžují ani pořádně kótovat..potřebuju změřt jak je to celkem dlouhý, široký a kóta nikde..hlavně, že 20 dalších, které nepotřebuju tam jsou...pak tam nakreslí ocelovou k-ci a já mám asi hádat kolik váží...to samé s množstním armatury do základů...
na elektriku určitě projektanta potřebujete, protože je to pak podklad pro výchozí revizi před uvedením do provozu a před připojením k elekrice distributora, bez revize vám barák nikdo nepřipojí. Pak je to dobré mít pro pojišťovnu, jak reviní zprávu tak projekt. V projektu se obvykle řeší i přípojka ...
tak mne tu přesvědčili že nepotřebuješ...asi jsem zaspal dobu...
tady je zas někdo odborník, že?...na to, aby vám někdo udělal doma elektriku nepotřebujete projekt...projekt stačí na přípojku, protože se k tomu vyjadřují dotčené orgány...na samotné vedení uvnitř domu nepotřebujete nic...jen ukazovat prstem schopnýmu elektrikářovi kde chcete zásuvky a vypínače...revizi pak udělá revizák podle toho co uvidí a naměří...nehledě na to, že na připojení stačí revize rozvaděče...
Mám tohle za sebou,na elektřinu projekt nepotřebuješ,to už je jen na tobě kolik chceš mít zásuvek,světel a podobnýho a kde umístěný. Musí to plnit podmínky bezpečnosti a předpisy,to je vše. Udělal jsem si elektřinu,pak přišel revizák,všechno zkontroloval a proměřil,a s vypsanou zprávou už jsem šel jenom na poskytovatele energie a jisitč mě byl bez problému namontrován...to samý na vodu,to si taky můžeš udělat jak chceš
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.