Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě pozemku

Od: kryspin odpovědí: 3 změna:

Chtěl bych se zeptat, co je vše třeba udělat, abych zjisti vše o pozemku, o který mám zájem, jak postupovat před koupí pozemku, když kupuji pozemek od přímého kupce (bez RK), jsme domluveni že zajistím uschovni a kupní smlouvy, vč.všech poplatků. Jak a co zjistit na stavebním úřadě? Zjistím tam:

- uzemní plán? dají mi ho na vyžádání?

- bonitu pozemku (jestli se tam dá vubec stavet? vyjmutí z pudního fondu-NEBUDU MUSET NĚCO PLATIT?)

Kde vše zjistím jestli má cenu na daném pozemku stavět, vše mi řeknou na jednom úřadě? Regulatit určuje zastavenost 30% nebude to málo, na to že mám pozemek okolo 300m2

Jedná se o pozemek pravidelný čtverec, na pozemku stoji chata v horším stavu a kulna, ta chata ma betonový podklad bohuzel, chata asi cca zas plocha okolo 60m2, pozemek je veden jako zahrada, ma pripojku elektriky do chaty, elektrika je odstřihlá, pry stačí nahlasít a povalí to, dal je tam vodomerna sachta, plyn vede asi podel silnice pred pozemkem, pozemek je sice veden jako zahrada, ale je uprostred dediny, tedy né uplně, ale kousek od středu, na pekném miste, pozemek je rohový, je na nem hodne vysoký statny smrk (povoleni ho porazit?), pozemek je o vel.,cca 300m2 cca 17x17, ale je hodně svažity, prevyseni asi 10m, asi zvysene naklady na geolog, pruzkum?

Jak vse zjistím, tak se rozhdnu jestli koupit nebo né, lokalita poblíž Slavkova u Brna, uřad Slakov, poradtě... DÍKY.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Odpovím otázkou. Co tam chceš stavět? U nás se před lety prodávaly parcely 400 M2 a už to je na barák málo. Ty to máš ještě o sto metrů menší. Budeš potřebovat opřít žebřík aby jsi vylezl na střechu a budeš skoro u souseda.
Prostě podle mě to je na barák málo. V tom případě bych šel od toho.
kryspin
hodnocení

Dík za reakci, vzhledem k malému pozemku bych byl nucen postavit něco malého, pudorys, čtverec cca 90m2 (kvůli regulativu aneb pak ještě to co navrhne st.úřad), dům zapasovat do terénu, tj.ze suterénem, suterén (garáž, technická místnost, schodiště), patro nad suterénem 2KK a podkroví 2+0, áčková střecha, takovej vysokej kompakt (domek).

17, ze zadu a zboku dva sousedé, ten vzadu tam ma jen zahradu a vedle mě ma dum asi 4m od mého pozemku, tak ja bych měl mít od zadu a zboku mít volný prostor 3.5m 17m š.poz.-3.5=13.5m na barak, teoreticky by se tam něco postavit dalo...

danys*
hodnocení

0x
Budeš stavět RD nebo dětské pískoviště? Na to pískoviště ti ten pozemek stačí!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]