Zdravím, Co si myslíte o složení podkladu pod zámkovou dlažbu. 30cm betonový recyklát 0-63 15cm drcený kačírek 0-32 5cm drcený štěrk 4/8 8cm dlažba Bude to jako stání a cesta do 3,5t. Celkem asi 100m2 Jde mi hlavně o použití toho drceného kačírku, který neznám a nevím jestli jde nějak rozumně zhutnit. Nebo se na něj radši vykašlat a použít klasicky štěrk 8/16?
Myslím si to, že každý výrobce dlažby požaduje trochu jiné složení podkladu. Někomu stačí pod 4/8 jedna frakce 0-63, jiný doporučuje geotextilii, štěrk postupně 32/63, 16/32 a ještě 8/16. Viděl jsem v návrhu i 2/5. Vzal bych to, co seženete nejlevněji, nahoru pak 5 cm 4/8, protože se pak udusá o 20% na 4 cm. Řešil bych jedině to, aby kameny nebyly kulaté valouny, ale musí být drť, protože jinak je nezhutníte. Též řešte odvod vody. Osobně jsem dával jen 0/32 s hutněním po 10cm vrstvách, protože jsem ji sehnal nejlevněji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.