Nejste přihlášen/a.
DObrý den, koupil jsem v SIKU skříňku (60cm) s umyvadlem a řeším jeden problém. Přídělám na zeď skříňku a na to přijde klasicky umyvdlo, ale netuším, jestli mám ke zdi kotvit i umyvadlo nebo prostě přijde jen na tu skřiňku položit a osilikonovat. Děkuj za radu.
Dobrý den, byl jsem se podívat v koupelně a zjistil jsem, že nemám ukotvené umyvadlo, ale ani skříňku pod ním - a vše drží . Myslím, že ukotvená skříňka postačí a to umyvadlo už se nemá kam posouvat (a drží ho i odpad). Zdravím!
Až ukotvíte tu skříňku, založíte umyvadlo a připojíte na odpad, tak zkuste s celým seskupením zahýbat -
myslím, že to bude OK.
Dobrý den,
já koupil zřejmě podobný komplet v Hornbachu. Protože je umyvadlo ještě širší než 60cm a tím také nepoměrně těžší, tak jsem ho raději také ukotvil. Je možné, že by stačilo ho "přilepit" silikonem, ale osobně raději dělám věci předimenzovaně. Sestava je vedle vany a nemusím se bát, že buďto já, nebo někdo jiný ho použije při vylézání z vany jako "opěrku" nebo se ho bude přidržovat aby neuklouzl. Třeba by to vydrželo, ale při představě, že kdyby ne a umyvadlo strhnul na sebe, jsem přestal být líný a pohodlný a mazal pro kotevní šrouby Ale toť jen a pouze můj názor...
Jen pro úplnost uvádím, že skříňka pod umyvadlem je bez noh a tudíž visí na zdi.
(všiml jsem si tohoto podstastného detailu Vašeho příspěvku až později
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.