Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skříňka s umyvadlem, musím kotvit?

Od: samurraj® odpovědí: 10 změna:

DObrý den, koupil jsem v SIKU skříňku (60cm) s umyvadlem a řeším jeden problém. Přídělám na zeď skříňku a na to přijde klasicky umyvdlo, ale netuším, jestli mám ke zdi kotvit i umyvadlo nebo prostě přijde jen na tu skřiňku položit a osilikonovat. Děkuj za radu.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, byl jsem se podívat v koupelně a zjistil jsem, že nemám ukotvené umyvadlo, ale ani skříňku pod ním - a vše drží . Myslím, že ukotvená skříňka postačí a to umyvadlo už se nemá kam posouvat (a drží ho i odpad). Zdravím!

doplněno 06.01.18 16:35:

Až ukotvíte tu skříňku, založíte umyvadlo a připojíte na odpad, tak zkuste s celým seskupením zahýbat -

myslím, že to bude OK.

hodnocení

OK, díky za radu, dám na Vás a kotvit ho tedy nebudu.

instalater*
hodnocení

2x

Zdravím, po letitých zkušenostech s montáží těchto skříněk mohu říci. Pokud skříňka stojí pevně na zemi tak stačí přichytit umyvadlo silikonem ( omáznout horní hranu umyvadla s obkladem ) Pokud je skříňka závěsná tak umyvadlo kotvit.

karel556*
hodnocení

0x
Dobrý den, kotvil jsem jen skříňku, umyvadlo ne, to sedí dobře v té skříňce, po třech letech žádný problém nenastal.
hodnocení

Máte pravdu, umyvadlo drží krásně pouze na skříňce (měl jsem z toho trošku strach). Zasilikonoval jsem to a drží to, takže pohoda.

krtek66
hodnocení

0x

pokud jsou to systémové prvky tzn. umyvadlo se skříňkou jeden model...mělo by se zjistit v návodu jestli kotvit nebo ne..

beetle*
hodnocení

0x

Dobrý den,

já koupil zřejmě podobný komplet v Hornbachu. Protože je umyvadlo ještě širší než 60cm a tím také nepoměrně těžší, tak jsem ho raději také ukotvil. Je možné, že by stačilo ho "přilepit" silikonem, ale osobně raději dělám věci předimenzovaně. Sestava je vedle vany a nemusím se bát, že buďto já, nebo někdo jiný ho použije při vylézání z vany jako "opěrku" nebo se ho bude přidržovat aby neuklouzl. Třeba by to vydrželo, ale při představě, že kdyby ne a umyvadlo strhnul na sebe, jsem přestal být líný a pohodlný a mazal pro kotevní šrouby :) Ale toť jen a pouze můj názor... ;)

Jen pro úplnost uvádím, že skříňka pod umyvadlem je bez noh a tudíž visí na zdi.
(všiml jsem si tohoto podstastného detailu Vašeho příspěvku až později :)

hodnocení

Mě to drží perfektně, děti se držely za kraj umyvadla a ani se to nehlo. Akorát jsem musel dát Fischer hmoždinky místo těch, co byly k tomu. Ono ostatně všude dávám jen Fischerky

figurek*
hodnocení

0x

No. Ona je tu ještě jedna důležitá okolnost, kterou nikdo nezmínil. Jestli máte doma opilce, pak ukotvěte skříňku i umyvadlo.

hodnocení

Opilce doma opravdu nemáme, manželka nepije a já piju opravdu sporadicky maximálně pivko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]