Nejste přihlášen/a.
Buď je zanesený bordelem napouštěcí ventil na topení. Zkusit ho trošku otevřít bez napojené hadice a profouknout.
A nebo máš na hadici rychlospojky v kterých je zpětná klapka a otočil jsi hadici.
Při napouštění kotle dlouhou zahradní hadicí ji musíš prvně zaplavit vodou a potom našroubovat na napouštěcí ventil u topení. V opačném případě si tam natlačíš všechen vzduch z hadice a podeš muset odvzdušňovat radiátory.
Když dopouštíš vodu do systému , tak voda v topení musí být studená což znamená , že nemůžeš ani topit a tím pádem ti nepujde čerpadlo. ...V autě také nemůžeš doplňovat vodu do chladiče který vře.
Tomu nerozumím... Použil jsi příslušný napouštěcí vstup do kotle? Hadice je opatřena příslušným šroubením a dobře zajištěna? Kotel je prázdný nebo je v něm voda? Jaký je tlak na kotli?
Při normálním postupu musí jít kotel napustit, neboť tlak v kotli by měl být daleko menší, než tlak ve vodovodním rozvodu, ať už domácím, nebo veřejném.
@stread: Musíš zjistit, odkud ta voda stříká. U kotle jsi ty, my nejsme schopni to od PC zjistit.
Dobrý den. Já to také napouštím zahradní hadicí. Odšroubuji krytku dole na kotli, našroubuji hadici a druhý konec přišroubuji k baterii v koupelně. U kotle otevřu přívod vody, která začne vytékat do hadice a v koupelně pustím vodu. No a pak už jen sleduji ručičku tlaku na kotli. Napustím tochu víc, protože při odvzdušnění to klesne. My tam máme pořád stejnou vodu už hodně let, takže spíš jen dopouštím. Nakonec uzavřu přívod vody na kotli a odšroubuji hadici. Ukápne jen pár kapek.
My máme na kotli ten napouštěcí- vypouštěcí vývod se závitem. Na tu hadici jsem koupil kdysi díl, který se do ní zasune a upevní svorkou. A na něm je převlečná matice, kterou se to přichytí. Na druhém konci hadice je to samé, jen se to přišroubuje k baterii.
Jen pro úplnost se zeptám. Nesnažíte se náhodou spojit hadici s rychlospojkou na normální šroubení na kohoutu pod kotlem? K dotazu mně vyprovokovala zmínka o pistoli na hadici, kde asi rychlospojka bude, a ještě jsem neviděl rychlospojku na kotli. Nicméně, taky jsem neviděl vše, že?
Nebo dva rozdílné druhy rychlospojek? Jiná na hadici, jiná na kotli?
Nene na kotly mam koncovku abych tam mohl pripojit hadici, kdyz ji sundam tak hadici muzu nasroubovat vse tam drzi jak ma
Tak teď tomu nerozumím. Plníte ten kotel tou rychlospojkou na hadici i na kotli, nebo rychlospojku sundáte a hadici šroubujete, asi na kotel?
Tak máte půl roku starý rozvod a kotel,topenář Vám ho napustil a snad odzkoušel (asi špatně,když čerpadlo jede nonstop),tak proč ho tak brzy chcete znovu napouštět?Unikla voda?Podle té špatné fotky bych to viděl,že tam je velký tlak kotli a proto Vám tam nejde dostat další voda,řekl bych že ten manometr ukazuje přes tři bary,nebo se mýlím?
Tolika nejasných slov od tazatele. Nevím jak to tam máte připojené, ale když stříká voda, tak to máte špatně spojené. Nemůže to stříkat mimo. Pokud nedáte foto připojení, vznikne mnoha variant připojení, páč každý si to přestaví jinak.
Z fyzikálního zákona je naprosto jedno, zdali běží čerpadlo, nebo když je teplá voda. Vůbec neřeším stav teploty a čerpadla, když chci dopustit vodu. Jdu kolem měřidla, zjistím, že tam je mélo vody, otočím kohoutkem a doplním. neřeším teplotu, ani čerpadlo.
bratrh®,
Vy se třeba bojíte, já taky, ale proč bych do rozpáleného kotle napouštěl vodu. Zpětná voda je 30-40°C, napouštěná voda asi 7°C. Nenapouštím u kotle, ale jinde.
Neřešte jak to nejde, ale jak to udělat.
Abych mohl dopouštět do systému v topení vodu podle své potřeby,aníž bych musel napojovat hadici na kotel,tak jsem napojil trvale měděnou 1coulovou trubku na vodovodní řád s kulovým ventilem a připojil ke stoupačce topení v blízkosti tlakoměru na kterém vidím kolik je třeba doplnit vody.Tímto systémem doplnuji vodu do systému a s kotle zase vypouštím,takto mě to funguje více jak 10 roků a bez problémů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.