Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vynilová podlaha

Od: vladimir1 odpovědí: 8 změna:

Chtěl bych se zeptat jaké skušenosti máte s vynilovou podlahou lepanou nebo na pero,která je lepší a třeba i teplejší na chození atd.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Zrovna jsme řešili položení vinylových lamel,je potřeba mít podlahu pěkně hladkou a lamely spíše lepit,i ty se

systémem KLIK

JABRAKA

doplněno 05.01.18 01:33:

Vinylová podlahová krytina je v podstatě PVC,jen neobsahuje tolik změkčovadela více plnidel.

JB

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím, mám vynilovou podlahu lepenou. Dětský pokoj asi 50m2 . Je tvrdá a studená. Já mám všude podlahové topení , tak to není tak hrozné a proto jsem také volil lepenou. Má vzor selské desky a povrch je hrubý , tak že když vytírám podlahu tak musím po letech né napříč. Když je nějaké poškození , tak se ten pás dá poměrně lehko vyměnit. Její položení je pro laika poměrně složité - musí být perfektně vyrovnaná a vybroušená podlaha. Pokud je na péro , tak tam asi nebude dán tak důraz na rovinnost jak u lepené. U péra se také nedá poškozené místo tak lehce opravit jak u lepené. Po 7 letech zkušenosti , kdybych měl volit znovu, tak bych asi dal opět vynil.

krtek66
hodnocení

0x

mám po celém bytě vinylovou plouvoucí podlahu Gerflor a nemám pocity chladu..je akorát jiná na chůzi než hladká, protože má vzor

hodnocení

0x

Mame v celem dome nalepeny vynil od Fatry a jsme spokojeni. Dokonce jsem ho nalepil i na stenu za kuch. desku. Mame ho kvuli podlahovemu topeni a jsme spokojeni. Je pravda, ze jsem si vsiml, ze pod nohy postele v jednom pokoji se pasky navlnili a pr lepeni se udelala na jednom miste boule, nejspis nedostatecne vyschla sterka. Sem tam najdeme skrabanec. hlavne se nam povedl jeden pri posunuti stolku, kdyz pod nohou byl nejaky ostry kaminek.

doplněno 12.01.18 12:59:

Mame to same thermofix. Myslim ze ma kolem 2-2,5 mm

vladimir1
hodnocení

A jak silnou dáváte

julek

máme 4 pokoje lepené s Fatra Thermofix

fatrafloor.cz/...

je to v podstatě běžný vinyl, ale v sobě má vrstvu "filce"

v létě mírně chladí, v zimě je příjemná - nemáme podlahovku

drobné oděrky jak píše kolega výše pouze pod nábytkem nebo od kamníků, snadná údržba mopem

hodnocení

0x
My máme fatra click - jsme moc spokojení. Vzali jsme ji kvůli korkové vrstvě, jsme v nepodsklepenem domku a nemáme podlahové topení. Pod nohama je to příjemné. S těmi léty na prknech není problém, trochu jsem se údržby bála, ale žádný problém. Máme vynil v kuchyni spojené s obývákem, tak se jen bojím, aby nevytekla myčka, to by byl asi s podlahou ámen. Lepená by to prý vydržela. Zatím děti akorát vylily sem tam čaj a jednou dvoulitrovou konvičku vody na kytky, a to podlaha zvládla.
jabraka*

Vinyl je vodě nenasákavý,pokud chcete,aby nepropouštěly spáry mezi lamelami,je možno použít nátěr z vysychavého oleje,který spáry utěsní.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]