Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rohová ochranná lišta

Od: ivasad® odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
chci si na hranu zdi u dveří nalepit dřevěnou rohovou lištu. Lepí se obvykle jen na stranu kde je klika, nebo na obě strany - tedy i na roh zdi za dveřmi? Kdo by měl foto pro inspiraci? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, umísťuje se tam, kde roh trpí - ovšem, hezčí (kvůli souměrnosti) je na obě strany. Zdravím!

doplněno 03.01.18 10:13:

ivasad - vrut je jistota, ale zřejmě by při vrtání do zdi "uletěl" kus rohu. Takže, přilepit (a zřejmě i průběžně a opakovaně, protože to děti urazí). Asi bych zkusil Chemopren nebo Mamut.

hodnocení

0x

Minimálně z estetických důvodů bych lištu nalepil na obě strany i na horní hranu.

doplněno 03.01.18 10:00:

@ivasad: Fotku bohužel nemám (doma toto neřeším), ale pokud jde o lišty jen do určité výšky, pak opět z estetických důvodů (viz i vaše fotky) na obě strany.

hodnocení

Já chci jen jednu stranu, manžel obě... āAle i nahoru? To nenapadlo ani jednoho z nás... To jsem nikdy neviděla... Nemáte fotku pro inspiraci? Děti obouchávají rohy, tak to chci vyřešit jen asi do metrové výšky.
Rohová ochranná lišta
Rohová ochranná lišta #2

hodnocení

Díky za názory. :) A čím nejlépe přilepit? Přišroubovat to asi nechci, hlavičky vrutů navrchu by asi nebyly pěkné.

hodnocení

0x

Řešila jsem stejný problém cca před 1/2 rokem. Dospěla jsem k tomu, že to nemá být vidět a tak to dopadlo takto:

1) Roh jsem napenetrovala kvůli soudržnosti materiálu (hloubkovou penetraci koupíte např. v drogerii nebo ve stavebninách)

2) Přilepila jsem na roh rohovou lištu s perlinkou (na celou výšku - 2 m) - pochopitelně po zaschnutí penetrace.

3) Po zaschnutí lepidla jsem natáhla pucovku.

4) Pucovku jsem natáhla ještě jednou (ta první stěží zalepila mřížku).

5) Ještě jednou jsem napenetrovala (ale už pro jistotu).

Jak mám všechno obouchané po dětech, tak postupně opravuju (a se zdokonaluju *hi*), mám už hotových 6 rohů a je to bezva. Kdybych to byla bývala věděla, jak to dopadně, začala bych s opravami dřív *smich*.

hodnocení

To jste šikovná. Zatím děti ještě budou dělat zátěžové testy, ( naposledy synek vlekl dětské klávesy, že u stromku zahraje a uťukl pěkný kus zdi). Teď ten dřevěný roh bude fajn, a až odrostou, tak to třeba taky vyřešíme jako vy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]