Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpad a voda v podlaze - napojení myčky

Od: marcelina odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
V ooravdu malé kuchyni chceme zapojit myčku nádobí. Bohužel jediné místo, kam ji lze umístit, je nalevo od dveří (ty se otevírají ven z kuchyně). Dřez je vpravo ode dveří. Otázka zní, můžeme odpad i vodu od myčky vést podlahou a pak do dřezu? Od odpadu myčky ke dveřím je to cca 30 cm. Vzdálenost v podlaze cca 75 cm, pak už jen asi 60-65 cm k odpadu a vodě.
Děkuju moc za odpovědi.
Marcela

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

instalater*
hodnocení

2x

Jsou dvě možnosti jak to udělat co se týká odpadu. Když už budete sekat podlahu tak odkrýt i odpad od dřezu a napojit se v zemí téčkem a udělat odpad z HT či PVC až k myčce a tam to ukončit nadomítkovým sifonem. (nepíšu za myčku , jelikož odpad musíte mít bokem kvůli hloubce myčky.

Druhá možnost je vsadit do země jenom chráničku - 50 PVC ukončenou na koncích po dvou 45 st. kolínkách aby se do ní dala strčit odpadní hadice. Vodu pak natáhnout v PPR. A nebo dát 60 PVC a do ní strčit napřed hadici s vodou ( má na koncích šroubení tak proto první) a potom hadici s odpadem.

Já osobně bych zvolil 1 variantu a udělal to pořádně tak jak to má být.

doplněno 31.12.17 11:10:

fik - tazatel myslí tahat to od myčky v hadicích a napojit to do dřezového sifonu. Aspoň tak jsem to pochopil já.

zajixxx*
hodnocení

1x

V pořádku, nevidím v tom žádný problém, avšak se to musí provést inteligentně/ pečlivě...ideálně instalatérem, kdyby se něco po...lo ať je to na koho hodit...

doktpr365*
hodnocení

0x

Taky bych v tom neviděl problém. Trubky bych raději svařil z PPrka ať je jistota.

jabraka*
hodnocení

0x

Odpad podlahou je nejlepší cesta k tomu,že se v nejnižším místě ucpe a podlahu budeš zase v dohledné době sekat.Nechápu,že si chceš komplikovat situaci místo abys volil jiné rozmístění spotřebičů.

JABRAKA

fik
hodnocení

0x

Nevidím v tom problém,podlahou jsem tahal veškeré opady i vodu. Jenom musíš použít správné koleno a správné napojení-všechno to musí sedět a trubky musí být uložené tak aby byly volně,ne aby byly pod nějakým napětím aby až to zaleješ betonem,tak aby to v podlaze neprasklo a nedělal jsi to znova. Ucpání bych se nebál pokud se občas budeš o potrubí starat. Jednou za dva měsíce to prolejeme krktem a nikdy v životě se nám nic neucpalo

krtek66
hodnocení

0x

technicky to udělat jde...návod už tu byl...jen mě zaráží...že někdo chce za každou cenu do extra malé kuchyně myčku..se bez ní neobejdeš?*nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]