Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat, aby se netočil rychle klíč v zámku?

Od: nikc® odpovědí: 24 změna:

Zdravím. Co mám dělat, aby se netočil rychle klíč v zámku? Už jsem tam stříkla sprej WD-40 a točí se to víc. Má se točit pomaleji. Předem děkuji.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

3x

Klíč se točí tak rychle, jak rychle s ním otáčíte.Točte pomalejc.

hodnocení

Točí se snadněji v zámku. Dřív to jezdilo normálně.

instalater*
hodnocení

2x

Trošku nechápu otázku. Vy něco mažete- snižujete tření - aby se to méně pohybovalo?

Nikdy do zámku nedávejte oleje , které na to nejsou určené. Pokud chcete namazat zámek a nic nemáte po ruce tak nastrouhejte obyčejnou tužku - grafit a tím potřete klíč a strčte do zámku. - to mne kdysi radil profik zámkař.

doplněno 30.12.17 13:28:

Že vy už slavíte silvestra? *pivo*

hodnocení

Jste zlatej. Děkuju. Chtěla jsem to tření zvýšit, aby to tak rychle nejezdilo, když točím klíčem a odemykám. Silvestra ještě neslavím. :)

doplněno 30.12.17 13:47:

Pomohlo to.

doplněno 30.12.17 13:55:

Ne. To kulatý se rychle točí. Tzn. ta vložka, kam se strká klíč. Jak to mám namazat? Napadlo mě, že to je tím, že mám těžké klíče. Jeden jsem sundala a je to lepší. Ale i tak se to rychle točí.

Tím použitím WD40 nic nezkazíte, ale dost dobře nechápu, proč je špatně, když se vložka otáčí lehce. Jakýmkoliv mazivem tedy grafiten, do jité míry maže i WD40 - tření v mechanismu snížíte, takže se to bude otáčet spíše ještě lehčeji.

Nepíšete, o jaký zámek jde, jediné co mě napadá,předpokládaje že jde o zadlabací zámek , že došlo k posunutí vložky a její palec nezapadá do mechanisnu západky. Tam pomůže povolení aretačního šroubu a ustavení vložky do správné polohy.

Ovšem to Vaše řešení s tím, že odeberete jeden klíč ze svazku je skutečně hooodně silvestrovské ... *smich**smich**smich*

hodnocení

Tím, že jsem vyndala klíč, jsou ty klíče lehčí. Byly těžké. Ale kdo mi to opraví? A kolik by to stálo? Děkuji. Je náhoda, že to řeším zrovna před Silvestrem. Už pár dnů to pozoruju.

hodnocení

2x

Jaksi vůbec netuším, o co jde. Klíčů v zámku jsem už viděl nespočet, ale každej se točil tak rychle, jak rychle s ním točíš.

Upřesni, o co vlastně jde, co má být účelem tvého snažení.

hodnocení

Ne, ta kulatá vložka se rychleji točí. Protáčí se klíč s vložkou, kam se strká. Omlouvám se, že jsem se blbě vyjádřila. Zevnitř se to točí přece jen pomaleji.

ben®

Dobrý den, myslím, že jsem to pochopil. Váha svazku klíčů způsobi, že klíč v zámku změní polohu a pootočí se (není pěkně rovně, ale šikmo). A vzhledem k tomu, že se tak dříve nedělo, tak jde již o opotřebení "fabky". Mazáním to ještě zhoršíte - muselo by se to naopak zdrsnit. Nejlepší by bylo zajít si koupit novou "fabku" (českou, která je dražší a nikoliv tu levnější čínskou, na kterou potom nejde nikde udělat nové klíče). Ta "fabka" tam drží na jeden šroub (nemusí se rozdělávat celé kování) a její výměnu zvládne snad každý. Zdravím!

zakus*
hodnocení

2x

Momentálně vůbec nerozumím otázce. Na večer mám nachystáno několik lahví Chardonnay, tak to potom nějak rozklíčuji a pokusím se poradit. Prosím tedy o strpení.

doplněno 30.12.17 17:39:

Jestli je hlavním účelem tohoto vlákna, pochopení sama sebe tak je problém vyřešen.;)

Pro vyřešení problému s rychlootáčkovým zámkem je zapotřebí lepší specifikace. *zmateny*

hodnocení

Skoro nikdo mě nechápe. Ale já to chápu. Všichni mají něco upito, kromě mě. Hlavně, že se chápu já sama*smich* .

Upito ještě nemám, ale prostě mě vůbec není jasný, o co vlastně jde.
Že jde lehce otáčet klíčem je snad správně, ne?

Podívejte, to nebude nijak složitý problém, nicméně chápu, že nejste evidentně technického zaměření a nedokážete ani vysvětlit 1.) o jaký typ zámku vlastně jde

2.) co je na něm vlastně špatně

Proto, abychom se posunuli dál, zkuste aspoň nafotit, co je to za zámek, případně popiště, co to dělá / nedělá.

Opravit takovou prkotinu většinou dokáže každý trochu technicky zdatný chlap, ideálně třeba hodinový manžel, ti to mají většinou v malíku.

hodnocení

Promon děkuji za odpověď. To jsem potřebovala vědět. Ostatním také. Po Novém roce budu volat hodinového manžela zřejmě. Foto přiložím.

Co dělat, aby se netočil rychle klíč v zámku?

Taj jsem si dal něco dobrýho...mám už třetí sklenku a stále vůbec netuším v čem je problém. Klíč se v zámku otáčí lehce, tak to přeci má být. Řeší se, když jde otáčet hodně ztuha, to jo. Ale když jde otáčet lehce? A zlepší se to, po odebrání jednoho klíče ze svazku, tak tomu už vůbec nerozumím.

Možná to je tím, že jsem prostého původu, vysokých škol nemaje.

Prima - takže už vím že jde o dveřní zadlabací zámek s vložkou. Akorát mi není jasné, co mu tedy je, co je špatně - píšete, že odemyká i zamyká. To je podle mě to, co má zámek dělat.

V čem je tedy problém?

hodnocení

1x

Ak sa vám už ľahko otáča kľúč vo vložke,tak je už opotrebový,najmäna mieste,kde sú podložky pri jazyčku vložky.Pomôže vám len výmena vložky v zámku.

111®
hodnocení

0x

jestli se otáčí rychle, nebo pomalu není ani tak podstatné: Nějak jste nám zapoměla sdělit jestli odemyká a zamyká. Kdyby se jen otáčel a neodemykal a nezamykal, to by bylo horší.
Jak to teda je?

hodnocení

Odemyká a zamyká.

zajixxx*

To je dobře ne? Přeci v dnešní době není času nazbyt :)

alfi
hodnocení

0x

Buďte ráda - zámek jde s dobou! Rychlejc se točej kšefty, rychlejc se točej prachy, no a rychlejc se točej i zámky... Alfi.

hodnocení

Zato Vy moc s dobou nejdete, když si říkáte jako Alf v seriálu z 86. roku minulého století. *smich* Jinak seriál to byl roztomilý. ;)

hodnocení

0x
Připomíná mi to, co se mi stalo nedávno. Odemykal jsem zámek a z venkovní strany se mi několikrát protocil naprázdno. Snad při pátém otočení zabral a teprve začal odemykat normálně.
Je to váš problém?
hodnocení

Zatím není. Já se bála, že právě ta situace nastane, kterou Vy popisujete. Proto jsem tomu chtěla předejít touto otázkou. Jednou před pár lety se stalo něco jiného s dveřmi. Nešly otevřít. Byly ty dveře jako zapadlé. Zrovna odemykala máma a řekla sousedovi, aby jí pomohl otevřít. Bylo to asi dveřmi, ne zámkem. Tak mám logicky strach, aby se zas něco podobného neopakovalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]