Nejste přihlášen/a.
Protéká mi záchod. Přečetla jsem si rady tady na poradně. Podle těch rad jsem usoudila, že mám nějaké smetí dole pod zvonem v nádržce na vodu. Je to kombik asi 8 let starý. Nedrží napuštěnou vodu. Ze začátku to protékalo málo, jen bylo vidět jak se voda v záchodě jemně čeří, teď už je slyšet i vidět jak voda teče. Protéká hned jakmile se načne voda do nádržky napouštět. Ne až když je nádrž plná. Zavírám přívod vody do záchodu a do dalšího použití vyteče všechna voda z nádržky. Chtěla bych se tam podívat, jestli by stačilo vytřít dno nádržky a okraj zvonu, jestli tam není nějaké smetí. Nemohu ale sundat víko z nádrže. Myslela jsem, že je tam jen položené, ale není. Můžete mi poradit jak to víko sundat. Přikládám foto.
Zdravím, prvně vyzkoušejte jestli je víko nádržky přesně vystředěné a není s ním pohnuto na nějakou stranu. Může se stát , že zavadíte o víko , to se posune a sním i vykloní vypouštěcí zařízení a to pak netěsní.
tento typ přesně neznám , ale s největší pravděpodobností musíte zatlačit tlačítko splachování dolů a zabořit dovnitř prsty (vlastně do vzniklého válce) a pokusit se jím otočit a tlačítko vyšroubovat ven.My na to máme speciální klíč , ale většinou to stejně dělám prsty. ...Po kompletaci potom dotahovat jen zlehka !
Většina vypouštěcích zařízení má dole bajonetový závit . Asi 5 cm nad dnem nádržky. ( něco jako autožárovky ) Ten povolíte a vypoušťák vyjmete ven. Pokud to nepujde dejte fotku zevnitř nádržky.
Děkuji moc za radu. Podařilo se mi to odšroubovat a sundat víko. Vyzvedla jsem plovák a otřela tu gumičku co zapadá do otvoru na vytékání vody a už to drží. Jsem ráda, musím sama sebe pochválit jak jsem šikovná. Ale hlavně mám radost, že nemusím shánět instalatéra. Protože kdyby to bylo něco složitějšího, tak bych to sama nedokázala.
lado , píšete , že už nemusíte shánět instalatéra . Právě jste ze mne udělala nezaměstnanýho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.