Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás
Potřebuji poradit .
Bydlíme v rodinném domku a jsme napojeni na veřejný vodovod.Poslední půlrok nám klesl tlak i průtok vody.
Rozvody vody si myslím že nejsou zarostlé neb jsou z plastu a nejsou nijak moc staré.
Co stím,jak docílit uspokujícího stavu,existuje nějaké zařízení na zvýšení tlaku vody pro domácnosti a kde se to dá sehnat?
Pane cukrar,použití Darlingu při malém tlaku myslím opravdu vážně,a také se to tak v praxi dělá.Dokonce dvěma způsoby:Buď je Darling napojen přímo na přívod, nebo mají napřed vodojem s plovákovým spínačem a čerpají až z vodojemu.Nebo znáte jiný způsob, jak zvýšit tlak? Sem s ním,rád se nechám poučit! Pan stopar se ptal, zda existuje nějaké zařízení, tak mu odpovídám, že ano. Jinak prosím nic ve zlém,vážím si Vás a z Vašich odpovědí jsem se mnoho dozvěděl.Nakonec malou poznámku k rádcům:Pánové,rozlišujme při našich radách,co jsme jen slyšeli,četli a co známe z vlastní zkušenosti.Samozřejmě že i slyšená zkušenost může být výborný nápad.Ale vemte to z role tazatele:Když někdo uvede,že osobní zkušenost s tím nemá,může to tazatel napřed vyzkoušet.Když někdo řekne-mám to osobně vyzkoušené-už nic nezkouším a jdu rovnou do toho.Přeji všem dobrou pohodu!
Někdy se při opravě vodovodního řádu stane,že se do hlavního potrubí dostane písek a bláto.Zastavte uzávěr přípojky a překontrolujte spoje za vodoměrem-nepoškodit plombu- a vnitřní hlavní ventil.Někdy je tam také vloženo vnitřní kruhové sítko( ve šroubovém spoji).Nevím, jestli se něco vyrábí, ale z technického hlediska by to vyřešila vodárna Darling.Především ale je třeba změřit,pod jakým tlakem k Vám voda přitéká-jde to i amatérsky-pro kutila není problém.
ale proč byvodárna nechal protéct přes vodoměr nečistoty a zachytilo je až sítko za vodoměrem? Porč by to dělali? Co proběhne vodoměrem tak ať vyteče!
To nemyslíte vážen dodat vodárnu do vodovodu?
Nečistoty se do veřejného potrubí mohou dostat buď poruchou na potrubí - zlom- nebo starým potrubím. Tlak vody ve vodovodní sítí je 6 atm. Aspoň v Ostravě to tak je. Snížení tlaku může být ovlivněno:
1. Přibylo hodně odběrných míst, váš dům je na vyvýšeném místě a vodárna nemá dostatečné zdroje vody.
2. Poruchou na potrubí - voda uniká do pozemí (kanálu) a nevyvěrá na povrch.
3. Poruchou na potrubí - zemina vnikla do potrubí a ucpala šoupák.
4. Poruchou na šoupátku - závit je zarezlý a šoupák se neotevřel na plno.
5. Poruchou na šoupátku - závit je sice vytočená až nahoru, ale utrhlo se srdce šoupátka, které blokuje průtok vody.
V každém případě vy nemůžete nic více udělat než nahlásit vodárně poruchu na přívodu vody a urgovat a urgovat. Nejlíp uděláte, když stížnost napíšete a pošlete doporučeně. Spotřeba vody každoročně klesá, zvyšují se sazby za vodné a stočné a tak vodárna by měla mít zájem na spokojenosti odběratelů.
Je třeba jít k sousedům a poprosit je , a zkusit to, zdali je to stejné jako u Vás.
Nevím jak je u Vás řešen rozvod vody, ale nemáte třeba přivřený kohout, že někdo omylem, nějak otočil?
U sousedů jsem byl a poprosil je,ale dostalo se mi jen odpovědi že u nich to teče vcelku normálně.
Rozvod vody v našem domku? Kohout jsem zkontroloval již několikrát,jsou samozřejmně otevřeny naplno.
Sousedi to mají jakš takš v pohodě (alespoň to tvrdí).
Situace je taková že když otevřu kohoutek nebo pákovou bateryi naplno tak nejprv voda vytéké velkým tlakem a po cca 3 vteřinách teče už jen slabě.Takže když se du třeba sprchovat tak to jsou galeje ze sprchy teče jen slabounký proud vody a když nedej bože někde v domně někdo pustí vodu nebo spláchne na wc tak se sprcha vypne uplně. Opravdu přemejšlím nad nějakým čerpadlem které bymi tlak vody zvyšovalo na rozumnou úroveň. Až budu mít dneska chvilku času tak půjdu a zmněřím průtok vody a dám to sem.
tohle bude asi trošku jiný problém když jak píšete je začátek s tlakem a potom jde tlak dolu ,je někde něco ucpaného.Zavolejte vodárnám ať zkontrolují vodoměr a až ho odpojí tak ať to propláchnou bez vodoměru ,potom uvidíte kde je ztráta tlaku ,jestli před nebo za vodoměrem ,potom bych se teprve rozhodl co stím dál ,ale navyšovací čerpadlo ATS nebo darlink ,na to bych opravdu nespoléhal nemusel by jim stačit přítok a stejně by vám to dělalo problémy
"když otevřu kohoutek nebo pákovou bateryi naplno tak nejprv voda vytéké velkým tlakem a po cca 3 vteřinách teče už jen slabě" *****ale podle tohoto tvrzení, je malý průtok.
"Sousedi to mají jakš takš v pohodě (alespoň to tvrdí)." to není argument
Ano psal jsem nahoře že mám malý tlak i průtok. K sousedům do kuchyně ani do koupelny nechodím,musím se spolehnout na to co mi řeknou.
Tak právě jsem provedl měření průtoku vody. 1.- 10 L vody za 1minutu a 39 vteřin - všechny ostatní vodovodní baterye jsou uzavřeny
2.- 10 L vody za 2minuty a 02 vteřin - při napouštění nádržky na wc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.