Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podélná drážka v jeklu

Od: jiristransky® odpovědí: 6 změna:

potřebuji sehnat - ale spíš asi vyrobit JEKL C 80x80x5mm s drážkou 15-20mm Na internetu jsem sice sháněl, ale objednávat někde z moravy se mi uplně nechce, kvuli rozměrům (cca 2m délka) Přemýšlel jsem o výrobě. čtvercový jekl 80x80x5mm se dá sehnat bez problému. Otázkou je, jak a případně kde by bylo možné vyrobit podélnou drážku (šlic po celé délce jedné strany) v uzavřeném čtvercovém profilu. Jestli to je blbost (což asi možná je), tak jaké jiné řešení zvolit případně kde by se takovýto C profil dal sehnat?

Dík Michal

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vyrábí se obdélníkové jekly tvaru C. Rozměr je 80x40x tloušťka 2 nebo 2,5 nebo 3mm a mezera je 15mm.

Jinak podélnou drážku si můžeš vyrobit sám. Vezmeš flexu a drážku si do jeklu vyřízneš.

Další možností je někdo kdo má laser nebo vodní paprsek a ten by ti byl ochotný drážku vyříznout.

A když chceš slyšet návrh jiného řešení, tak aspoň napiš nějaké bližší podrobnosti.

hodnocení

Jak jsem psal čtvercový jekl 80x80 o tloušťce stěny 5mm v délce 2m není problém sehnat, jenže potřebuji otevřený C profil 80x80 s mezerou 15mm nebo 20mm o tloušťce stějny 5mm. Nechci si to nechávat posílat poštou nebo kurýrem - raději si pro to někam zajet osobně v Praze a okolí. Otázka ohledně alternativ byla mířená tak, kdybych koupil čtvercový profil a z něj nechal NĚKDE udělat otevřený profil. Bohužel laserový paprsek mě nenapadl, jinak bych se neptal.

hodnocení

1x

Co třeba použít C- profil pro samonosné brány? Snad bude na prodej i v Praze...osobně pro podobnou dopravu používám PPL, TOPTRANS...

asi bych použil taky C profil na vrata,jinak u řezání flexou pokud bude drážka po cele delce mam obavy že se jekl otevře,to se mě stalo na 100 a vznikne nepravidelny tvar

hodnocení

0x
Kvůli 2m drážky řešit pálení laserem je podle mě nesmysl.
Navíc když ta drážka nemusí být nějak extra přesná...
Flexou je to za 10min hotové a padnou maximálně 2 kotouče.

hodnocení

0x
Půjde to i vyfrézovat, třeba se ti povede sehnat někoho kdo má doma frézku a udělá to. Firmy většinou nemají zájem o takovéhle kousíčky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]