Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou pánev na indukci

Od: kenyska® odpovědí: 9 změna:

Chtěla bych zakoupit pánev na indukci. Poradíte, která je nejoepší? Je na normáslní běžné smažení nebo na čínu. Vok ale na indukci nejde - nedostatečně se prohřívá, s keramickým vnitřkem se mi připaluje uprostřed. Asi mám nekvalitní. kdo máte zkušenost? Díky a zdravím kenyska

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No ono hlavně záleží na tom spodku. Vyfoťte tu co máte doma zevnitř i z venku, hlavně dno a dejte obrázek. Já mám pánví na indukci několik a všechny fungují velmi dobře. Ale počítejte minimálně 6 až 8 stovek za pánev. Záleží na velikosti a na výrobci. Nejlepší je ale Tefal. Také mám značku Lamart, ale ta už je o stupeň horší. Ale snad je zase levnější. Já už si ceny nepamatuji, mám je dlouho. A také dávejte pozor na to, jak je pánev těžká. Když je to taková ta lehká pánev, tak raději nekupujte. Možná je někdo bude chválit, ale moje zkušenost je, že se na nich opravdu nevaří dobře a rychle se opotřebují. Jsou ale levnější. A když se Vám pánev nedostatečně prohřívá a navíc se připaluje uprostřed, tak je to určitě špatně. Také jsem jednu takovou měla, jen malou, na volská oka a také byla uvnitř keramická a musela jsem ji vyhodit. A to nebyla zrovna levná, protože jsem ji kupovala v době, kdy bylo ještě nádobí na indukci docela drahé. No a přesto jsem ji vyhodila, protože i ta obyčejná volská oka, byla pokaždé připálená.

doplněno 28.12.17 20:20:

Tohle je také "Wok" a mám už skoro dva roky a jsem s ní nesmírně spokojená. Je to značka Tefal.

doplněno 28.12.17 20:26:

*bzum*zvenku

Jakou pánev na indukci
Jakou pánev na indukci #2
hodnocení

Děkuji za odpově´d, jsme teď na dovolené, tak foto nejde. Zdravím a ještě jednou díky moc.

alfi

Zdravím, ale už na té fotce zevnitř pánve WOK je patrné to prohnutí dna dovnitř... To je právě ten problemiš... Alfi.

hodnocení

2x

Pořídili jsme si na radu známé pánev, která není nejlevnější, ale je odolná a použitelná kdekoliv. A jsme s ní opravdu spokojení.

titanovepanve.com/...

Jakou pánev na indukci #3
hodnocení

Děkuji za odpověď , vypadá opravdu moc pěkně. A máte opravdu dobré zkušenosti i na minutky a na čínu? Prostě s rychlým pražením?

Máme i wok, ale tahle pánev, když se dobře nažhaví, opravdu umí téměř cokoliv. Fakt doporučuji. A přikoupili jsme i poklici...

hodnocení

tak tuto pánev už právě stahli z trhu a již ji nebudou vyrábět. Proč- jsem se nedozvěděla.

alfi
hodnocení

0x

Zdravím, no s pánvena na indukci je problém. Mě se 3 prohnuly uprostřed (teflonky, s cenama 250,- , 400,- , 750,- , průměr 24 cm), všechny jsem vrátil. Byly značkové i "no-name". Vysvětlím problém : Indukční vařič jede při sepnutí na plný výkon (ten můj je dost silný - 2.4kW), a ten výkon je regulován (to jakou hodnotu si nastavíte na displayi) pouze tím, že se měnič v indukčním vařiči zapíná a vypíná v určitých intervalech - asi tak, jako když blikáte vypínačem s lustrem. Takže i když nastavíte výkon na displayi třeba 500W, nebo teplotu 80°C, tak vždy to do pánve, či kastrolu "pálí" plný výkon, a občas - podle nastavení _ ho to vypne (čím kratší jsou spínací/vypínací doby, tím lepší vařič) a tím reguluje střední výkon na kastrólu. Pokud nemá dno nádoby dostatečnou akumulační schopnost (hmotnost - tloušťku), tak i při sepnutí měniče ve vařiči na pár desítek sekund způsobí připálení jídla (zejména veprostřed) i destrukci - většinou prohnutí dna - nádoby. Odloupnutí (vytavení) magneticky vodivých (děrovaných šablon, co jsou zespoda vidět na levných hlinikových pánvích) materiálů ze dna pánví je zcela běžné.

Jak jsem to řešil já? Nejdřív jsem vzal stařičkou železnou smaltovanou pánev s tloušťkou dna 4mm. Štvaly mě na ní dvě věci - že není teflonka a má průměr 30cm (žiju uplně sám, tak nevím, co bych na ní smažil...), navíc ta váha! Ale fungovala super, žádné připalování, natož prohýbání. Pak jsem někde ve šrotě našel anticorro kastrol, průměr 25cm, jako nový, z takových těch sad ještě "poctivého" německého nádobí, s 1cm silným dnem (naštěstí magneticky vodivým), co se tu prodávaly před 20ti lety. Tak jsem ho snížil (rozbruska+bruska), nanejtoval dlouhý držadlo, a "pánev" byla hotová. Fungovala super, ale štvalo mě, že není teflonka. Pak mi zničehonic asi za půl roku v noci chytnul "vypnutý" indukční vařič (nebýt toho, že velice dobře znám "smrad" hořící eletroniky, tak jsme oba-já i kocour, chcípli, pač to produkuje fůru jedovatých splodin, zejména z kondenzátorů, které právě hořely). Takže když už jsem se musel zabývat opravou, tak jsem zároveň předělal i řízení výkonu. Pač zásah do programu procesoru byl nerealizovatelný (natož sehnat zdroják), tak jsem k tomu dodělal "svůj" regulátor, který zapíná/vypíná měnič vařiče v cca 20x kratších intervalech. Je mi jasný, že měniči se to moc nelíbí, ale už to rok vydržel, a od tý doby mohu používat i ty nejlevnější (PLR, CHina...) pánve, co jsou v márketech.

Já vím, že je to dost obsáhlý článek, ale snad každýmu poradí při výběru pánve na indukci, i vlastního indukčního vařiče. Zdraví Alfi.

Tak já teda nevím, ale vůbec nemám se žádným nádobím a ani s indukcí ty samé problémy které popisujete. Ale nemám žádný obyčejný vařič, ale indukční desku značky Brandt. Pánve, ani jiné nádobí se mi nepřipaluje a ani nijak neprohýbá, protože právě nekupuji čínské napodobeniny, ale kvalitní nádobí. Nahoře píšete, že vidíte na fotce nějaké prohnutí dna dovnitř *sok*. Žádné dno prohnuté dovnitř u té pánve není, asi vidíte odlesk blesku fotoaparátu, nebo co. Navíc se mi nikdy nestalo, že by mi indukce zničila nádobí, způsobem, který popisujete, nebo vůbec nějak ničila. A píšete o nějakém odloupnutí děrovaných šablon ze dna pánví a to jsem teda ještě nikdy neviděla.

Já jsem si koupila tuhle oaza.cz/... a jsem s ní velmi spokojená. Já teda tenkrát platila normální cenu, teď je v akci. A opravdu ji doporučuji tazatelce. Nemám ve zvyku kecat, nebo si něco vymýšlet. Také jsem psala, že jsem kdysi koupila přes internet jinou pánvičku s keramickým vnitřkem a i když tenkrát nebyla zrovna levná, nebyla kvalitní. Připalovala se, tak jsem ji vyhodila. Ale ani u ní nic neodpadávalo a její dno bylo docela v pořádku. Spíše bych to odhadovala na špatnou kvalitu té keramiky, která byla uvnitř té pánve. Kupovala jsem ji v době, kdy ta keramika začínala a byla to značka "Lamart". Ale mám podezření, že ten internetový obchod kupoval nádobí v Polsku, kde se vyrábějí napodobeniny, které nejsou kvalitní. Od té doby jsem totiž už koupila další dvě pánve od značky "Lamart"a jsem s nima spokojená, i když ta od "Tefal"se mi zdá o dost lepší, ale také jsou ty pánve dražší. Ale i ty od "Lamart", už jsem raději koupila v kamenném obchodě "Elektro Oaza". Tam mám dva roky záruku, ale nepotřebovala jsem ji využít.

A jsem moc ráda, že jste včas poznal, že ten Váš vařič začal hořet a že se Vám a ani kocourkovi nic nestalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]