Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepidlo na obklady

Od: aloisv odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych přilepit háčky na obklady (lepící páska nedrží).

Máte vyzkoušené lepidlo, které se dá případně použít i na něco jiného nebo specializované lepidlo?

Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Jak jsem už několikrát uvedl,na obklady úspěšně používám silikon.Jen je potřeba lepený předmět podepřít na několik minut,než silikon ztuhne.

JB

salam

Souhlasím. Transparentní silikon, slabá vrstva a nechat zaschnout.

instalater*
hodnocení

1x

Já používám mamut a jak už píše jabraka je třeba to na nějaký čas fixovat. Já to přelepím lepící paskou . Za dva dny oddělám a drží jak čert. Dělám tak i držáky toaletního papíru atd. Pokud se mi to po čase nelíbí , tak jenom odříznu nožem a zbytky odstraním třeba žiletkou - žádné díry po hmoždinkách.

jabraka*

Mamut je disperze.Má to nevýhodu,že pokud je lepený předmět nesavý,pak se voda z lepidla strašně pomalu odpařuje a tuhnutí trvá dlouho.Proto je lepší lepidlo,které tuhne pomocí vlhkosi,nebo přístupu vzduchu.

Nesmysl Jabrako.Před asi deseti roky jsem toto vyřešil Mamutem,všechny ostatní včetně originální lepicí vrstvy na glazuře obkladu nedrželi,ani všemocná 3M jak propaguje Krtek.ten jsem normálně používali v práci tak jsem si tubu půjčil a drží dodnes dokonce jsem na háček OKAMŽITĚ po přilepení pověsil ručník,ale fakt je ten že drží jen ručník.Mamut (ten co jsem použil,ztuším od zwaluw) má okamžité držení do asi 10kg/cm2a po 24 hodinách 25kg/cm2!

hodnocení

1x

Na mamuta nedám dopustit je to super lepidlo (né v tubě ! ale v kartuši do pistole), pracují jako školník a musel jsem připevnit na obkladačky zásobníky mýdla 20 ks a zásobníky utěrek 20 ks vytlačil jsem lepidlo přímo na zásobník kde mají byt vruty a do prostřed, přitlačil na zeď a ničím jsem to nefixoval,na druhý den se tam už mohlo dát mýdlo a utěrky a nic nespadlo.

krtek66
hodnocení

0x

silikon je na tmelení ne na lepení...rady obě špatně...a pokud háček nedrží izoleou co je k tomu dodaná, tak koupit 3M pásku nebo přivrtat...takový rady typu mamut...jsou za všechny peníze... kupovat tubu o X ml za 200,- a vypotřebovat 0,00nic*bzum*

instalater*

krtek66 - nemůžete všechny hodnotit podle sebe, proto je tady více odpovědí, kde dáváme svoje zkušenosti , aby si tazatel vybral a nebo to byl pro něho určitý nápad jakým směrem se pohybovat. Já například bych musel tu vaši 3M pasku kupovat a silikon a nebo mamut mám doma běžně. Nechal bych to na každým ať si vybere co je pro něj nejschůdnější. Moje profese je chodit po domácnostech a něco tam opravovat a divil by jste se co lidí má doma silikon a nebo tekuté hřebíky + výtlačnou pistol. Též se domnívám , že vrtat do kachliček pokud se to dá vyřešit jinou cestou není zrovna dobrý nápad. Myslím si , že ten váš smajlík na konci je trošku ukvapený a zbytečný. Co myslíte?

krtek66

ano, spousta lidí to tak má, protože "je to jednoduché, rychlé a levné"...ale z hlediska statiky, pokud to budeme rozebírat po technické stránce je to řešení na prd...protože tím pádem se háček nenamáhá na konzoli a má větší tendenci nedržet...věšák na kabáty na chodbě se taky připevnuje pevně na stěnu a nelepí se...asi to má své důvody...lepit háček na obkladačky bych si možná tak lajznul na nějakou utěrku nebo chňapku...nic těžššího bych tam nedal... a samozřejmě ať si to zatel udělá jak chce...já jen, že se s takovýma lidma setkávám docela často...to je furt jenom, aby to nestálo moc peněz a bylo to rychle a pak když se jim to rozbije tak chtějí radu co s tím...a když jim člověk připomene, že jim radil ať to udělají tak nebo onak protože proto...tak je .."noo, když já jsem nevěděl a já to chtěl mít rychle...":)

salam

Pokud je silikon určen ke tmelení a nikoliv lepení, pak jsou tedy akvária tmelena. Vyrobil jsem několik akvárií a i ta kupovaná jsou do jednoho lepena silikonem do vysokého tlaku. Běžně používám silikon právě k lepení na místa, kde není zrovna vhodné vrtání (obklady, dlažba) a zatím mi ještě nic nespadlo. Samozřejmě používám většinou transparentní silikon a nikoliv silikonový tmel.

hodnocení

0x

Také mám velmi dobré zkušenosti s Mamutem. Ale také používám ten s tou pistolí, ne žádnou tubu. A to jsem s tím lepila i konzole na záclony, na dřevěný strop a visí mi na nich záclony a a závěsy a nic nespadlo a už je to pět let. Také jsem potřebovala upevnit těžké broušené zrcadlo na zeď, kde jsem nemohla vrtat kvůli drátům od elektriky. To už je 10 let a zrcadlo se ani nehne. Spíš bude jednou problém ho sundat, bude se muset rozbít. Ale to už mi bude úplně fuk, už tady nebudu...;)

doplněno 30.12.17 18:21:

A k tomu, že samozřejmě tu velkou tubu nespotřebuji najednou. Tak pořádně po použití ten otvor omotám, aby tam nemohl vzduch. A i když to ztvrdne, tak nožem vytáhnu ten ztvrdlý kousek a lepidlo používám dál. Jednou jsem to nechla dokonce rok a to už vytáhnout nešlo, ale nařízla jsem tu tubu nahoře nožem a uvnitř bylo lepidlo bez závady. Na to už jsem samozřejmě pak použila takovou tu špachtličku od nanuků. Pak jsem přitlačila k sobě a celé pořádně obmotala tou širokou lepicí průsvitnou páskou, aby to nevysychalo. Takto to dělám pokaždé, když lepidlo na něco potřebuji a mám pořád jednu a tu samou tubu už víc jak rok. Asi to nevypotřebuji všechno až do dna, ale určitě se nemusí na každý prd kupovat nová.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]