Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špína v pracce

Od: marekb odpovědí: 10 změna:
Dobry den, mam vrchem plnenou pracku zanussi. Dnes si manzelka vsimla, ze na vypranych vecech jsou jakoby kousky "blata", alespon to tak vypada. Zkouseli jsme pracku vycistit, ale po kazdem prani se nekde zase objevi. Poradil by mi nekdo co s tim?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, to je špatně vymáchané prádlo - přidejte další máchání navíc. Případně dávejte do pračky méně prádla, aby se tam mohlo lépe pohybovat. Zdravím!

doplněno 26.12.17 22:19:

Já si myslím, že to není špína z pračky, ale běžná (sražená) špína z prádla, která neodtekla při máchání.

Už jsem to také řešil, když jsem pračku přecpal prádlem a ono se tam nemohlo pořádně promáchat. Je lepší prát raději 2x (rozdělit si špinavé prádlo), než jednou a s "blátíčkem".

doplněno 26.12.17 23:14:

marekb - někdo uvádí, že se "bordel" v pračce tvoří více z tekutého pracího prostředku (gelu), než z pracího prášku. Možná, tedy, i změnit prací prostředek.

72mona3*
hodnocení

1x

Možná by ještě chtělo dodat, jak jste ji zkoušeli vyčistit, ať vám neradíme něco, co už jste dělali (a nepomohlo to). M.

hodnocení

1x

Jo jo, tohle, podivné šedé jakoby bláto, jíl nebo snad kyt, jsem jednou zažila. Nešlo to ničím pryč. Až jsem dala dlouhý program na 90º C a nalila láhev octa do praní, pračka byla čistá. Bylo to jako horor. Ani nevím, co se tak hnusně vysráželo a v pračce to zůstalo.

doplněno 27.12.17 16:04:

Vzpomněla jsem si, jak to přesně tenkrát bylo. Přece jen je to nějakých 35 let. Ta podivná hmota, jako šedý kyt, byla nejvíce na pyžamovém kabátku mého muže. Na ramenou, horní části zad a límci. A také na jeho polštářku, který jsem mu právě proto pořídila. Bylo to nějakou dobu a pak to samo přestalo, aniž bych měnila prací prášek. :-D Marně vzpomínám, jak se ty prášky jmenovaly. Tix, Azur? Nějak tak.

pracka
hodnocení

0x

Mezi buben a pračku mi spadla mince. To jsem netušila. Někdy prádlo bylo dobře vymáchané, jindy ne. Mince se dostala až k sítku a pokud byla v poloze na ležato, tak vše fungovalo. Až když mince stála a zacpala polovinu odtokové hadice, byl problém.

marekb
hodnocení

Cistili jsme to cisticim prostředkem, ktery jsem koupil v elektru. Byly tam 2 pytlíky. Jeden se rozpustil a nalil do bubnu po napusteni vody a nechalo chvili prát a po te nechalo odstat nekolik hodin. Druhy pytlík byl nasypan jak prasek pri prani a nechano projet na 60 stupnu. Po tomto jsme několikrát nechali projet pracku na 60 a 90 stupnu a vzdy se ve filtru objevilo a na viku ono "bahnicko" i kdyz bylo pracka prázdná. Na me to spise pusobi, ze se jedna o nejaky bordel z odpadu pracky ...
hahanaj*

mám vyzkoušeno pokud čistím pračku -naliji láhev octa , vložím starý ručník nebo jakýkoliv hadr ,aby se případné nečistoty na něj zachytily a spustím program na 90st,- nechám projet program a pak klidně ještě zapnu ještě jednou s pracím práškem bez prádla- pračka se pěkně vyčistí- nezapomeňte pak dole vyčistit filtr.

martinka*
hodnocení

0x
Kamarádka tenhle problém nedávno řešila a vyřešila ho vyčištěním pračky na 90°C a nejdelší program praní s jedlou sodou a praním na víc °C než 30°C

hodnocení

0x

Používáte aviváž?

hodnocení

0x

U jedné z mých praček se dělo něco podobného - na světlém prádle jsem měla šedé kytovité puntíky velikosti dírek v bubnu pračky. Později už byly černé jako šmír. Opravář nám vyměnil ložisko a byl pokoj.

alfi

To chce taky občas zatahat - zkusit nadzvedávat přední horní hranu bubnu (hlavně u těch dnešních krámů), a pokud to zacvaká, nebo ucítíte nějakou vůli, je čas na odvoz do sběrného dvora. Pokud máte zručného manžela, tak koupit ložiska, silikonové dvoubřité gufero, silikonovou vazelínu - a pak ho nějak motivovat k činu... Jak nejspíš vypadá vnitřek vaší - a většiny praček je na foto. Je to hnus, a navíc je to ještě moje pračka...- takže dvakrát hnus! Alfi. Jo, je to vnitřek šachty násypek po jejich vyndání.

Špína v pracce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]