Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, to je špatně vymáchané prádlo - přidejte další máchání navíc. Případně dávejte do pračky méně prádla, aby se tam mohlo lépe pohybovat. Zdravím!
Já si myslím, že to není špína z pračky, ale běžná (sražená) špína z prádla, která neodtekla při máchání.
Už jsem to také řešil, když jsem pračku přecpal prádlem a ono se tam nemohlo pořádně promáchat. Je lepší prát raději 2x (rozdělit si špinavé prádlo), než jednou a s "blátíčkem".
marekb - někdo uvádí, že se "bordel" v pračce tvoří více z tekutého pracího prostředku (gelu), než z pracího prášku. Možná, tedy, i změnit prací prostředek.
Jo jo, tohle, podivné šedé jakoby bláto, jíl nebo snad kyt, jsem jednou zažila. Nešlo to ničím pryč. Až jsem dala dlouhý program na 90º C a nalila láhev octa do praní, pračka byla čistá. Bylo to jako horor. Ani nevím, co se tak hnusně vysráželo a v pračce to zůstalo.
Vzpomněla jsem si, jak to přesně tenkrát bylo. Přece jen je to nějakých 35 let. Ta podivná hmota, jako šedý kyt, byla nejvíce na pyžamovém kabátku mého muže. Na ramenou, horní části zad a límci. A také na jeho polštářku, který jsem mu právě proto pořídila. Bylo to nějakou dobu a pak to samo přestalo, aniž bych měnila prací prášek. Marně vzpomínám, jak se ty prášky jmenovaly. Tix, Azur? Nějak tak.
mám vyzkoušeno pokud čistím pračku -naliji láhev octa , vložím starý ručník nebo jakýkoliv hadr ,aby se případné nečistoty na něj zachytily a spustím program na 90st,- nechám projet program a pak klidně ještě zapnu ještě jednou s pracím práškem bez prádla- pračka se pěkně vyčistí- nezapomeňte pak dole vyčistit filtr.
U jedné z mých praček se dělo něco podobného - na světlém prádle jsem měla šedé kytovité puntíky velikosti dírek v bubnu pračky. Později už byly černé jako šmír. Opravář nám vyměnil ložisko a byl pokoj.
To chce taky občas zatahat - zkusit nadzvedávat přední horní hranu bubnu (hlavně u těch dnešních krámů), a pokud to zacvaká, nebo ucítíte nějakou vůli, je čas na odvoz do sběrného dvora. Pokud máte zručného manžela, tak koupit ložiska, silikonové dvoubřité gufero, silikonovou vazelínu - a pak ho nějak motivovat k činu... Jak nejspíš vypadá vnitřek vaší - a většiny praček je na foto. Je to hnus, a navíc je to ještě moje pračka...- takže dvakrát hnus! Alfi. Jo, je to vnitřek šachty násypek po jejich vyndání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.