Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na sousedy - nesouhlasi se stavbou

Od: milada* odpovědí: 1 změna:

Co se dá dělat,když sousedi nepodepíší souhlas se stavbou zahradního domku?:(

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Toto vyjádření je ze stránek města Pardubice:

Stavební povolení

Musí stavebník, který chce realizovat stavbu na ohlášení, předložit k ohlášení i vyjádření nebo souhlas souseda (vlastníka sousedních pozemků nebo staveb na nich)?
Ne, stavebník musí stavebnímu úřadu doložit, že o svém stavebním záměrů sousedy PROKAZATELNĚ informoval.
Z dokladu, který stavebník stavebnímu úřadu předkládá, musí být patrno datum, kdy byl soused o stavebním záměru prokazatelně informován. Pokud nedojde k osobnímu jednání, je dokladem o informování dopis zaslaný sousedovi doporučeně na doručenku v souladu se zákonem o poštovních službách.
V této souvislosti je vhodné upozornit stavebníky, že je nutno prokazatelně informovat o svém záměru všechny spoluvlastníky sousedních staveb a pozemků, když např. v sousední stavbě ani nebydlí.

doplněno 19.10.09 20:16:

V každém případě požádejte o pomoc příslušný stavební úřad. Ten může přímo na místě posoudit situaci a navrhnout optimální řešení, které by třeba sousedi mohli akceptovat. Dokonce jsem jednou slyšela absurdní řešení takovéto situace, ne zrovna levné. Prodat pruh pozemku - stačí metr široký - zpřízněné osobě a máte souhlas zaručený. Potom Vám může pozemek vrátit zpět. Já bych to samozřejmě zkusila řešit dohodou. Zamyslete se nad tím, zda stavba zahradního domku skutečně nebude sousedům vadit a třeba sami příjdete na jiné řešení. Zachování dobrých sousedských vztahů za to stojí. Ovšem musí to být vzájemné. A zde jsou ty stránky, ze kterých jsem zkopírovala vyjádření: mesto-pardubice.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]