Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vánoční osvětlení budovy

Od: michalbc® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den poradci.

Mám dotaz ohledně venkovního barevného osvětlení budovy určeného pro vánoce.

Nemám vůbec žádné zkušenosti s tímto zařízením, ale v létě budu dělat fasádu domu a tím že bude okolo lešení je jedinečná šance zrealizovat něco vhodného. Tím spíše je období, kdy se toto zařízení prodává...

Mám tedy dotaz zdali je běžné, že světelné hady bývají instalované po celý rok na budově a nevadí jim povětrnostní vlivy. Jelikož přesahy střechy budou podbité, měl jsem představu přímou instalaci pod žlab okapu. Máte prosím s tímto nějaké zkušenosti, popř. odkazy na prodejce odolných zařízení, které lze doporučit.

Děkuji Všem za názory a rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mně se ty blikače na domech nelíbí, ale jedni u nás v ulici se v tom vyžívají a tak to jednak vidím, jednak se i něco dozvím. Letos si koupili takové to zařízení, jak to jen vrhá ta světýlka na fasádu a pak mají ozdobené nějaké stromy. Taky to měli na domě celoročně, ale třetím rokem jim to začalo blbnout, tak to tam nechali, ale už to nepoužívají.

hodnocení

0x

Mám na domě a na plotě světelné hady. Během let jsem zjistil, že je mnohem lepší trvalá montáž, protože při manipulaci se časem lámou. Když jsem je na léto sundaval, vydržely jen cca 3-4 roky. Světelné řetězy každý rok ze stromů sundavám.

hodnocení

0x

Stejně jako každý plast i materiál těchto osvětlení degraduje UV zářením, takže i má zkušenost koresponduje s kolegou *- tak tři roky to vydrží, pak to odchází...

hodnocení

0x
Všichni sousedi mají světýlka trvale. Poškodí se to méně než každoroční instalace. Ale světelné hady bych vám rozmluvil. Pokud opravdu myslíte hadici a v tom světýlka. Podle mě ta doba už je pryč a daleko lépe vypadají malé ledky na kabelu.
Hadi jsou vidět vzácně a krásné jsou jen z dálky, už od plotu to není moc hezké.
Vánoční osvětlení budovy
Vánoční osvětlení budovy #2

hodnocení

0x

Kombinuji hadice, řetězy, sítě a podobně.

Vánoční osvětlení budovy #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]