Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda nevadí že mám na jedné zásuvce připojených 11 spotřebičů.
Jsou to tyto: stolní LED lampa, druhá lampa, soundbar + subwofer 2x150W, router, digitální hodiny, meteostanici, domácí kino, televizi, pokojovou anténu, LED pásek.
Zásuvce to vadit nebude, pokud se tam vyskytně přechoďák, tak jen vyhoříš. Nic víc. Ale asi je Ti to trochu divný, když už se ptáš. Raději bych to rozdělil do jiných.
To by chtělo vysvětlit. Jaká bude výhoda, když budou tyto drobné spotřebiče rozděleny mezi dvě zásuvky. Jak se tím zamezí přechoďáku, proč by při něm mělo dojít k vyhoření a jak se mu rozdělením mezi zásuvky zabrání.
...jak si může být někdo dneska jistej, že to co tam má za rozdvojky, kabely aj. je kvalitní, že tam něco není špatně? Šetří se na všem.
Spíš bych se bál všech těch prodlužovaček a rozdvojek, než přetížení řádně instalované zásuvky. Navíc některé rozdvojky (ještě dnes!) obrací v jedné zděři fázi s nulákem. Sice to co popisujete jsou vesměs spotřebiče 2.třídy, ale setkal jsem se s problémem (navíc u mě) při zapojení setboxu, konvertoru video/vga, dvou monitorů, repráčků + asi 5ti dalších přístrojíků s odběrem do 10W, že v závislosti na poloze fáze (zapojení dvoužilové napájecí šňůry tak a nebo naopak) se mi v různých kombinacích poloh dělalo na monitorech moaré nebo vypadávaly barvy. Je to dané konstrukcí pulzních napájecích zdrojů v těch přístrojkách, konkrétně jedním kondenzátorem. Tak na to také pozor, kdyby náhodou něco nefungovalo, jak má. Já to vyřešil po svém, vše jsem předělal na napájení 12V DC, a od té doby mám klid, navíc hraju a koukám na TV i když tady na tom vystrkově furt nejde el.
Ještě jedno upozornění pro všechny - mechanický časový spínač (takové ty spínací hodiny do zásuvky) zn. Emos, které běžně koupíte za kilo v márketu, VYPÍNÁ NULÁK ! místo fáze. Sám jsem se o tom nechtě přesvědčil, pak proměřil dalších asi 8 kusů, pak ho i rozebral - žádná náhodná chyba, prostě konstrukční řešení! Alfi.
Obvykle jsou zásuvky v jedné místnosti (ale někde i v celém bytě) zapojeny na jeden jistič. V tom případě pokud se jistič přetíží, tak vypadne, ať spotřebiče zapojíte do jedné, nebo deseti jeho zásuvek. Nejvíc mívá žehlička - 2200 W, ale i pak budou mít všechny spotřebiče pravděpodobně méně, než je dovolené maximum. Obecně bych se spotřebič jako je žehlička snažil napájet co nejdříve u zásuvky, aby to nebylo přes několik prodlužek na hranici jejich zatižitelnosti (často 10A, to je 2300 W).
JInak ale jestli jsou další zásuvky za nábytkem, tak je lepší si jednou dát tu práci a dát do nich rozdvojku na kabelu heureka.cz/....
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.