Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dají mi hypotéku?

Od: fanta odpovědí: 5 změna:
Ahoj, mám dotaz.
Jaké jsou podmínky hypotéky? Dají ji i pokud nemám nasetreno 10 procent z ceny ale mám čím ručit?
PS: důvody jsou osobní.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nejde takto jednoduše odpovědět, kritérií je mnohem víc, ručení je jen jedno z nich. Credit risk ovlivňuje spíš to, jestli budete schopen dlouhodobě splácet než jestli právě teď něco máte. Věk, příjem, historie účtu, předešlé splátky úvěrů, zdravotní stav atd.

hodnocení

0x

S desetiprocentní hypotékou budete mít skoro dvojnásobné úroky. Zkuste to řešit tak, že si dalších 10% půjčíte z jiného zdroje (stavební spoření). Samozřejmě mnohem důležitější je Váš příjem.

pavel84*
hodnocení

0x
Ahoj,cca před rokem jsme kupovali dům od insolvenčního správce.V tomto případě jsme museli požádat rodiče o zástavu jejich domu, jelikož byl dům správcem zablokován a ČS nechtěla za těchto okolností poskytnout hypotéku.I když cena domu rodičů byla vyšší než dům co jsme kupovali, chtěli po mě 10%.Az se vyčistili na katastru dluhy po předchozím majiteli, převedli jsme zástavu na náš nový dům.Vyplatu v čistém za poslední rok jsem měl přes 30tis,smlouva na dobu neurčitou 8 let, vždy vše řádně placeno včas.Hodne záleží na bonitě klienta.Cena domu byla 880tis.Vse mi vyřizoval poradce a jsem rád že mi ušetřil spoustu času ve věcech o kterých jsem neměl ani páru.Znamy chce koupit dům po sousedovi a údajně bude muset vynaložit 20% ze svého.Pekny svátky a ať se zadaří.

jvcx
hodnocení

0x
Ano, dají, ale ten zbytek si budete muset půjčit jinde. Samozřejmě pokud máte dostatečný příjem - na tom závisí vše.

tomfly
hodnocení

0x

Takhle jednoduše Vám nikdo neodpoví. Ujasněte si kolik potřebujete půjčit, jakým majetkem disponujete, kde a jak dlouho pracujete, kolik je vám let, kolik máte dětí, jaké máte další závazky včetne platby inkasa, mobilní služby, automobil atd. tohle všechno se promíta do toho, kdo a kolik Vám půjčí. Oběhněte nezávazně ruzné bankovní instituce. Co vám někde absolutně neumožní, vám za určitých podmínek můžou nabídnout jinde. Já si na bydlení půjčoval cca před sedmi lety, kdy to nebylo vůbec jednoduché a trvalo mi asi 4 měsíce, než jsem vyřídil opravdu výhodný úvěr, který budu schopen splácet i za méně příznivých podmínek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]