Dobrý den Jelikož se chci stěhovat tak jsem si našel inzerát na prodej bytu 1 kk Akorát ten pojem 1kk neznamená milión ale dispozicí jak velkou místnost mám očekává t a popř jak to je kuchyní či koupelnou a záchodem a jestli se dá vtom bydlet cca rok dva a pak už bude domek snad Lepší se bude jít na to podívat PS já a moje přítelkyně chceme bydlet spolu Děkuji
Můžeš očekávat cokoliv. Bydlel jsem v 65m2 1+kk, ale jsou i 15m2.Kupovat byt na 1 až 2 roky není moc výhodné, protože každým převodem stát zbohatne o 4% hodnoty bytu. Dále jsou tu další poplatky...Tohle bych řešil nájmem.doplněno 24.12.17 19:12: Před pár lety není dnes.V některých oblastech ČR už střední třída přestává být dostatečně bonitní pro zakoupení 70m2 bytu.Před 10lety byla ve světě hypoteční-realitní krize, kdy někde padali ceny nemovitostí během několika let i na 50% původní ceny. (např. USA)Kde se teď nachází ČR? V některých oblastech je zcela jistě už těsně před vrcholem. Dělal jsem teď zakázku v Praze, kde v novostavbě bytových domů stál holý 35m2 1+kk přes 7mil kč. Větší byty okolo 100m2 12-15mil. 200m2 byty přes 30mil kč. A všechno se prodalo.doplněno 24.12.17 19:22: Když jsem před rokem zadával příkaz v bankovnictví na cca 150tis kč pro FÚ, tak jsem si několikrát sám říkal, proč. Co jsem udělal špatně, že musím být takto zdaněn. Já chci jen bydlet. Moc jedno mi to nebylo. A myslím si, že to má tak každý, který kupuje nemovitost. (dříve prodával).
danys*
Toto jsem také v minulosti řešil. Nakonec jsem byt koupil s tím,ze za par let tam bydlet nechci. Po par letech ma byt o dost větší hodnotu,kdybych to ted prodal a odecetl náklady, tak jsem solidní balík v plusu. A to nepocitam vyhozeny prachy za nájem. A to ze stát zbohatne každým převodem o 4%? At si,je mi to fuk doplněno 25.12.17 09:20: Bylo to zhruba před 2 rokama a takové kecy jsem od ruznych rozumů slychal taky. A kecy o realitní krizi také, ale ono holt když ty byty prostě nejsou, tak těžko může jejich cena klesat. Udělal bych to tak i dnes i když za jiné peníze.jinak strkat prachy do nájmu může dlouhodobě jen hlupák
wikumifom
1. Koupil jsi jeden byt a máš jeden byt. Mluvit o nějakém balíku peněz můžeš až v případě, že dokončíš prodej. Pak počítej nějaký "zisk". Doteď máš pořád ten samý byt. ( Proto vznikla právě ta krize, že banky-lidé si mysleli, že jejich nemovitosti mají daleko větší hodnotu)Dále předpokládám, že máš byt kompletně zaplacen. V opačném případě zase mluvit o nějakém balíku je nesmysl. Protože ty ještě výši kupní ceny se všemi náklady neznáš.2. Cena může růst jen tak vysoko, dokud lidé budou ochotní a hlavně schopní, tuto cenu zaplatit. A jak už jsem psal, tak v některých oblastech to již přesáhlo tuto hranici. Nízké úrokové sazby nebudou trvat věčně. To také zasáhne zásadně do cen nemovitostí.3. Byty jsou. Jen se díky růstu cen a také nízkým úrokovým sazbám stali i investičním nástrojem, což dále působí na růst cen. Jenže každý růst má vrchol a čím rychleji se na něj dostává, tím rychleji potom padá.Stačí se podívat na vývoj cen nemovitostí jak u nás, tak v různých demokratických zemích po světě. Není to tak růžové.Proto kupovat byt na 1 až 2roky je díky zdanění a dalším nákladům hloupost.
Byty s neoddělenou kuchyní, tedy 1+kk, si můžeme představit tak, že kuchyňský kout bude od zbytku místnosti částečně oddělen, například přepážkou. V bytě se však nachází jen jedno okno. WC a sprcha (většinou společná) je přístupná z chodby. Myslím si, že 2 roky tam můžete vydržet. Každopádně rychle reagujte, protože tyto byty jsou hodně kupovány jako investiční.
Záleží na velikosti! Může to být kobka i velký byt. Bývá to jedna místnost, kde je i kuchyně. Někdy je kuchyně oddělená, ale miniaturní. Nebo je kuchyně v předsíni a podobné šílenosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.