Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Protiskliuzové ponožky

Od: linda* odpovědí: 5 změna:
Zdravím,
Neví někdo jestli se dají někde koupit takové protiskluzové "kolečka", které jsou na ponožkách?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Poněvadž protiskluzová kolečka jsou nanášená přímo na ponožku, jinak by nedržela, asi to bude trochu problém. Počítám, že to bude jako shánět bublinku do vodováhy. Ale vážně: Pokud je protiskluzové kolečko ze stejného materiálu jako funkční část úpletových "pogumovaných" pracovních rukavic, potom jde o latex. K čemu by to mělo sloužit? Dělají se např. protiskluzové podložky do aut. Z toho by nějaké kolečko vystříhnout šlo.

lucie*

...souhlasím,co zde zaznělo...jen mě napadlo a co tak použít tavnou dekorační pistoli?ty tavné tyčinky jsou silikonové,kdyby se na ponožku káplo(spojují i textil,tak to ponožce neuškodí)udělá to kolečko,jen by se muselo zavčasu,než to uplně zchladne,prstem "zamáčknout"at je ploché a nezůstane špička.

doplněno 24.12.17 07:42:

...(evýtvarka.cz)

Tavné lepidlo v podobě tyčinek je plnidlem pro tavné pistole. Náplně jsou vhodné hlavně pro drobné aranžérské práce. Rychlé schnutí lepidla, tvárnost a pružnost zaručuje kvalitní spoje drobných předmětů ze dřeva, papíru, textilu, keramiky, ale i malé kamínky.

Složení

100% silikon

Pro tazatelku:na Fléru jsem Vám našla tohle a je uvedeno,že tečky jdou udělat barvou Shock-stop fler.cz/... tak doufám,že Vám to pomůže*jasne*

doplněno 25.12.17 12:02:

amper- já měla namysli tavné pistole dekorační a u těch je vesměs psáno-silikonové tyčinky,proto jsem to uvedla.Nicméně budete mít pravdu a snad jsme tazatelce pomohli.Vy jste našel tyčinky ,které by měly být po zaschnutí měkčí a já našla protisluzovou barvu.

Náplně do klasických tavných pistolí jsou z polyethylenu (PE), což je poměrně tvrdý plast, tudíž bude klouzat. Ze silikonu být nemohou, nejedná se o termoplast. Teplem degraduje, netaví se.

doplněno 25.12.17 08:24:

@lucie: Díky za doplnění zdroje. Nicméně, co jsem napsal o silikonu platí a zdroj zjevně kecá. Nicméně máte pravdu v tom, že některé tavné tyčinky by fungovat mohly. Při bližším zkoumání složení tyčinek jsem narazil na tyčinky, u nichž je jako základ složení uveden etylenvinylacetát, u něhož je ve vlastnostech uvedena gumová měkkost. V každém případě bych nejprve zkusil starou ponožku, při neúspěchu (přílišná tvrdost) se z ponožky stane akupresurní pomůcka .

jabraka*
hodnocení

0x

Teplé protiskluzové ponožky mám právě na sobě.A libuji si.Obnovit některé ochozené jde docela snadno pomocí silikonu.naneseme tečky ale musíme je nechat 24 hodin vytvrdit.Drží to lépe,jako původní.

JABRAKA

Dobrý nápad, ale nevěřím, že to dlohodobě "dá" klasický sanitární silikon v tubě za 100 Kč, u technického tmelu bych to viděl jako reálné. Akorát ho člověk musí mít doma, jinak je lepší (levnější) si pořídit několik párů nových protiskluzových fuseklí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]