Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrický startér

Od: kamilino odpovědí: 2 změna:

Zdravím pánové, třeba někdo z vás podobnou vychytávku řešil? Jedná se o startovování elektrocentrály. Je to typ 2 takt cmi, prý 900W, jakože výkonu bych i věřil, jelikož mi dávala šťávu 220V při stavbě chaty a to poměrně spolehlivě. K startování - centrálku jsem doplnil auto startérem, home made nábojka s ozubeným kolečkem jsem přitáhnul na setrvačník, k ní autostartér, viz foto. Popiš problém : 1- tahovým starérem chytne na 1 tah, 2- vemu elektrickou vrtačku, nástavec, gola 14, nasadím na matku setrváku, motor chytne téměř okamžitě, avšak přes auto startér ani ň! startér setrvák roztočí doslova jak blázen, ale jiskra nikde ):. Mňáké nápady, proč se tak neděje?

Loni jsem sochal el. startér do sekačky, najdeš na mym kánále: youtube- kamilino1. Ta chytná bez problému okamžitě, avšak s centrálkou se kapánek peru(: . Takhle upravená centrálka má sloužit jako zdroj 220V na chatě bez el. energie a to startováním ´´na dálku´´...

díky za případné rady, nápady

Kamil

Elektrický startér
Elektrický startér #2

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A to tebe nenapadlo změřit si otáčky toho startétu?

Řekl bych, že můžeš být rád, žes elektrocentrálu tak vysokými otáčkami nezničil.

kamilino
hodnocení

áha, takže je třeba zregulovat otáčky startéru? Předpokládám, že při vyšších otáčkách el. startéru (oproti tahovému), dochází k přebuzení zap. cívky?

Díky za odpověď..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma startování sekačky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]