Nejste přihlášen/a.
Zdravím pánové, třeba někdo z vás podobnou vychytávku řešil? Jedná se o startovování elektrocentrály. Je to typ 2 takt cmi, prý 900W, jakože výkonu bych i věřil, jelikož mi dávala šťávu 220V při stavbě chaty a to poměrně spolehlivě. K startování - centrálku jsem doplnil auto startérem, home made nábojka s ozubeným kolečkem jsem přitáhnul na setrvačník, k ní autostartér, viz foto. Popiš problém : 1- tahovým starérem chytne na 1 tah, 2- vemu elektrickou vrtačku, nástavec, gola 14, nasadím na matku setrváku, motor chytne téměř okamžitě, avšak přes auto startér ani ň! startér setrvák roztočí doslova jak blázen, ale jiskra nikde ):. Mňáké nápady, proč se tak neděje?
Loni jsem sochal el. startér do sekačky, najdeš na mym kánále: youtube- kamilino1. Ta chytná bez problému okamžitě, avšak s centrálkou se kapánek peru(: . Takhle upravená centrálka má sloužit jako zdroj 220V na chatě bez el. energie a to startováním ´´na dálku´´...
díky za případné rady, nápady
Kamil
A to tebe nenapadlo změřit si otáčky toho startétu?
Řekl bych, že můžeš být rád, žes elektrocentrálu tak vysokými otáčkami nezničil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.