Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat,jestli by mi mohl někdo poradit,na co si dát pozor při koupi bytu.Kupujeme byt přes realitní kancelář a nerad bych udělal nějakou chybu,abych o ten byt později nepřišel kvůli nějaké maličkosti. díky za radu.
Určitě něco využijete z těchto rad: ekonom.ihned.cz/... V každém případě ještě zkuste dát do vyhledávače - koupě bytu nebo koupě nemovitostí - mnohokrát se tato problematika zde už probírala.
Třeba zde, ale je toho víc: poradte.cz/...
doplněno 19.10.09 18:54:V žádném případě se nenechat tlačit do kouta. Všechno několikrát přečíst, ověřit a žádat takovou smlouvu, která bude vyhovovat kupujícímu a ne RK. A zde je možné předem prověřit určité údaje o vlastnictví i zástavách: nahlizenidokn.cuzk.cz/...
nejlépe snad je když je členem asociace realitních kanceláří a dále pojištěná proti úpadku. Pak by hlavně měla mít nějakého právníka, který ji poskytuje své služby. Ikdyž ani toto není 100% jistota. Pokud je byt zapsán na KN a vy podáte prostřednictvím RK vklad na katastr, mělo by to být OK. Důležité je také prověření prodávajícího, zda je opravdu majitelem, nebo má k bytu práva a zda na bytu neleží nějaké závazky nebo zástavy. To by mělo být ve výpisu z KN, který by měl být pokud možno co nejnovější. Ale to se myslim dá dohledat i na netu. Hodně vypoví i prostory RK. Pokud je to nějaký malý domeček někde v ulici tzv. "zastrčené" nevim, důvěru by si u mě nezískala. Měli by mít alespoň několik makléřů různě zameřených a min. jednu sekretářku, ale to už jsem skoro odbočil. pardon. Mira.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.