Nejste přihlášen/a.
2x
Tady se teď hezky ukázal nešvar poradny, stále se najde hodně lidí, kteří radí o věcech, o kterých nemají ani šajn, hned první rada je správná, ale hodně dalších rádcú je schopných radit tak, aby si ty rukojeti tazatel co nejvíc poškrábal a pak zjistil, že to tak stejně nejde, tohle mi dost tady na poradně vadí.
0x
Je to krytka a mám dojem, že je tam na závit. Takže vhodný nástroj a vytočit proti směru hodinových rčiček.
0x
ano, je to krytka, je natvrdo zaražená do červeného kroužku a ještě k tomu zarezlá.
Vezměte ostrý tenký nůž, zapíchněte ho asi čtyři milimetry hluboko mezi krytku a kroužek a krytku obkružte. Tím se trochu uvolní.
Pak ji opatrně dokola tím samým nožem dlabejte ven.
No ale měl by jít uvolnit celý ten kulový konec. Ten je nasazený a taky možná natvrdo zaražený na plastové čepičce na ventilu.
0x
Nůž nezapichovat. Podle fotografie je krytka u tohoto typu v podstatě plochá, na okraji sotva půl milimetru tlustá.. Nůž lehce s citem zasunout asi tak milimetr, dva, tři, naplocho pod okraj krycího víčka a lehce zapáčit, případně popojet o kousek vedle a až se nadzvedne, tak i z druhé strany. Opatrně, ať se nepoškodí barevný označovací kroužek.
Ale za co cuknout? Vrazit nůž mezi prostřední krytku a červený kroužek a páčit ven? Ta krytka je v podstatě v rovině s tím kroužkem i kohoutkem.
doplněno 21.12.17 17:30:
Nebo vzít do ruky celou rukojeť a s cuknout s ní k sobě? ![]()
Normálně uchop to celé chromované kolečko,kterým pouštíš vodu,rozkroč se,přitlač ke zdi a pořádně cukni směrem k sobě.
0x
Ještě doplním ze zkušenosti - v drtivé většině nepomůže výměna těsnění; v takovém případě jsem měnil celý vršek z důvodu, že bývá opotřebovaný závit uvnitř a "šprajce se"ještě před dovřením a kape a kape...na určitou dobu (pár měsíců) pomůže promazání závitu teflonovou vazelínou, třeba touto; problém je u pitné vody, tam nový vršek, ale koupelna není problém...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.