Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na provaz esteticky zavěsit křesílko?

Od: ivcas odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, po dlouhé době opět já.

Mám přes trám přehozený provaz, který mi dvěma konci visí dolů. Na něm bude zavěšené houpací křesílko. Křeslo je na jeden kovový kroužek, který bude přes spojovací karabinu zavěšen na provaz. Jakými uzly byste to uchytili, aby to bylo pevné a zajímavé? Říkala jsem si, že díky dvěma koncům bude provaz pevnější, ale zase to bude vypadat asi o něco hůř, než jeden konec, který by trám a křeslo spojoval. Nějaký šikovný uzlař tady?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

2x

Uzle s návodem na

www.azbestus.cz/c/...

Možná místo křesílka doporučuji kvalitní houpací síť z Mexika. Nevylezete z ní, hlavně v létě, za parného dne je příjemné se v ní kolébat a ovívat.

Ruční práce, husté síťování. Všimněte si, že nejsou až tak drahé. Mám jednu síť na zahradu přes deset let a pořád drží, barvy i provázky.

www.mexickehamaky.cz

ivcas

Určitě využiju svoje starý dobrý křeslo, síť by se mi do pokojíčku nevešla a v létě, doufám, budem už zase někde na severu, protože tady v podkroví se nedá vydržet. Ale ta stránka s uzlama je super! Myslím, že nějaký vyberu a zkusím to otestovat zátěží přes svůj zadek :) držte mi palce...

hodnocení

0x

Jen rachlý nápad: Provléci, přeložit a tenkým lankem, šňůrou, přeložení omotat. Jeden závit vedle druhého. Barva lanka, šňurky podle vkusu. ;) Lano, ten konec se musí nějak zajistit, aby se nerozplétal. Buď šňůrkou omotat až tak, že nebude vidět, nebo na lanu udělat uzel nebo natřít lepidlem a podržet dohromady.

doplněno 22.12.17 08:00:

Nene. nesvazovat. jen nechat přeložené. Cca 15 - 20cm přes sebe. Konec přes lano. Omotaná šňůrka, závit vedle závitu, by to měla udržet.

ivcas

Chápu to správně, že svůj provaz nějak zamotám/napevno svážu a ozdobně to přemotám libovolným lankem abych zakryla uzly?

hodnocení

0x

Něco podobného jsem řešil nedávno u jednoho zákazníka - aby ty uzly vypadaly k světu, navlékl jsem přes ně smršťovací bužírku - ta navíc ty uzly ještě fixuje proti rozpletení

vapp.cz/...

ivcas

Což o to, provaz mám přírodní, v tom si libuju a líbí se mi to, jen si s nim správně pohrát..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]