Nejste přihlášen/a.
Zdravim vas, ma nekdo zkusenosti se shrnovacima dverma umistene venku? Co jsem ruzne premyslel, tak by se mi osvedcily lip nez napr venkovni roleta apod. A otvirani potrebuju neco na tento zpusob. Zajima me, jestli vydrzi nejaky rok pri mrazech, pak v lete kdyz na to bude pect slunce.. Jinak prset ani snezit na ne nebude..jen proste ty vykyvy teplot a vlhkost venkovni.
No, moc si to představit nedovedu. Shrnovací dveře jsou obvykle kusy plastu pospojované textilií nebo pryží. Nahoře fuka, dole fuka, vzhledem k obvyklému účelu bude odolnost vůči UV záření nulová, v mrazu to zkřehne, atd. Nebo máte tip na nějaké kvalitní? To ovšem zase bude cenová bomba. Kam to přijde a co se od toho čeká?
Pro Krtka: shrnovací dveře nejsou (jedna) deska, porouchat se na nich může prakticky cokoliv (neplést s posuvnými)
Pro Krtka: Nic se neděje, všichni jsme omylní, přeji pěkný den.
@mernet: no, pořád si to nějak nedokážu představit, ale ještě jeden kámen do výkladní skříně: Narozdíl od venkovních rolet i od posuvných dvěří nemají shrnovačky ani náznak spodního vedení. Stačí větříček a budou vlát jak prádlo ve větru.
No mělo by to sloužit defakto místo venkovní balkonové rolety. Akorát, že ty shrnovací dveře by byly pro mě ideálnější. Nikdy jsem je nainstalované doma neměl a jestli tam jsou dost fuky a matroš nějak neodolný, tak mi asi nezbyde nic jiného než pořídit tu venkovní roletu.
Se shrnovacími dveřmi jsem se párkrát osobně potkal a domů bych si to nepořídil ani náhodou. Ani v jednom případě nefungovaly tak, jak by měly. Po 1/2 roce přestávaly fungovat závěsy jednotlivých lamel a dveře značně drhly, takže jejich zatažení se stávalo prakticky neproveditelné. A to šlo o dveře 80 cm široké. Jak by se to chovalo při Vašich rozměrech si netrofám odhadovat. Nehledě na škvíru u podlahy a to, že Vám i ve zcela shrnutém (otevřeném) stavu zaberou cca 20 % prostoru ve futrech.
tak na těch dveřích se nemá teoreticky co posrat...ono je to vlastně kus desky, na které je z hora přišrubovaný háček a ten se nasadí na vozíček co jezdí na kolejnici...z technického hlediska je akorát potřeba vybrat kvalitní dveře, které se nebudou kroutit a měnit tvar vlivem rozdílu teplot
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.