Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny kolegy a kolegyně
Mám dotaz za svoji maminku :Jak se moří česnek hypermarganem,v jakém poměru a jak dlouho.Děkuji všem za rady.Lenka
Odpovědět lze jednoduše,laicky.Dezinfekční roztok z Manganistanu draselného,neboli hypermanganu,připravíme z destilované vody a fialových krystalků tak,že pro dezinfekci vody na pití se dá jen tolik,aby vzniknul jen velmi slabě zabarvený roztok.Po 20 minutách odstání vodu je možno pít.Růžový roztok desinfikuje pokožku,odřeniny a drobné ranky.Na vlasovou část a nohy,především plísně se použije fialový roztok.Tento je možno použít i na cibule a hlízy rostlin a květin.
JABRAKA
doplněno 19.10.09 16:26:Desinfekci u česneku bych nechal působit 24 hod.Pak uschnout a sázet.Já jsem používal roztok Sulky která hlavně působí na houbové choroby.Působil jsem 24 hodin
JABR
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.