Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moření česneku hypermarganem

Od: lm® odpovědí: 1 změna:

Zdravím všechny kolegy a kolegyně

Mám dotaz za svoji maminku :Jak se moří česnek hypermarganem,v jakém poměru a jak dlouho.Děkuji všem za rady.Lenka

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Odpovědět lze jednoduše,laicky.Dezinfekční roztok z Manganistanu draselného,neboli hypermanganu,připravíme z destilované vody a fialových krystalků tak,že pro dezinfekci vody na pití se dá jen tolik,aby vzniknul jen velmi slabě zabarvený roztok.Po 20 minutách odstání vodu je možno pít.Růžový roztok desinfikuje pokožku,odřeniny a drobné ranky.Na vlasovou část a nohy,především plísně se použije fialový roztok.Tento je možno použít i na cibule a hlízy rostlin a květin.

JABRAKA

doplněno 19.10.09 16:26:

Desinfekci u česneku bych nechal působit 24 hod.Pak uschnout a sázet.Já jsem používal roztok Sulky která hlavně působí na houbové choroby.Působil jsem 24 hodin

JABR

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]