Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Veřejná jídelna-do kdy skladovat teplá jídla?

Od: aas odpovědí: 4 změna:

kolik hodinse mohou skladovat teplá jídla?Vozí k nám obědy v ešusech jedna houmlesácká vývařovna jídel a je to děs.Brambory jsou jako ze včerejška a jakoby nechané půl dne máchat ve vodě.Jako vylouhované.Prý to vaří třeba už ve 4 hodina ráno a pak to v 11 h rozváží.

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

0x

Vyhl. č. 602/2006 Sb. § 25 (novela vyhl. č. 137/2004 Sb.)

... Teplé pokrmy se uvádějí do oběhu tak, aby se dostaly ke spotřebiteli co nejdříve, a to za teploty nejméně +60 stupňů oC. Teplým pokrmem se pro účely této vyhlášky rozumí potravina kuchyňsky upravená ke konzumaci v teplém stavu nebo udržovaná v teplém stavu po dobu uvádění do oběhu, rozvozu nebo přepravy.

V původní vyhlášce byla stanovena lhůta pro podávání teplých jídel max. 4 hodiny od dokončení jejich tepelné úpravy - to bylo novelou zrušeno a lze je uchovávat po dobu, která je určena osobou provozující stravovací službu, a to v rámci postupů založených na zásadách kritických bodů (což už je o něčem jiném).

 

obed
hodnocení

0x

U nás je velká vývařovna, zásobuje dvě ZŠ, mateřskou školku, dům s pečovatelskou službou a místní obyvatele. Zaměstnanci chodí do práce v pět hodin.

Vy máte možnost si stěžovat, udělla jste to? Špatné brambory - může to být kvalitou brambor a ne louhováním.


doplněno 20.12.17 20:42:

A co vás a ostatní lidi nutí odebírat jídlo z takového zdroje? Pokud je to závodní jídelna, tak řešit problém s vedením.

Není potom lepší si doma navařit a druhý den v krabičce si donést do práce oběd podle vaší chuti?

aas
hodnocení

špatná kvalita brambor to určitě není.Je to mizerným vařením,protože ty brambory mají chuť přesně takovou,jako když jíte brambory,které byly uvařený minulý den.A navíc tam byly ponechány ve vodě kdovíjakou dobu.Jsou to takový bufeťáci,že i do jídelníčku napíšou čínská kyselá polívka,a pak tam do toho dají i uzeninu.Prostě i ta hospoda vaří 100x lépe než oni.*blee*

Vždycky je víc než jedna možnost - můžete si stěžovat u vedení firmy (pokud je to závodní stravování), u provozovatele, který jídlo vaří, nemusíte chodit na obědy... a nebo taky nemusíte udělat nic z toho a jen si zašpačkovat na netu.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]