Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Topidlo z TV reklamy

Od: zavinac® odpovědí: 45 změna:

zdravím,,,máte někdo z vás takové topidlo co ukazují v televizi to co je do zdi? JAKOU má spotřebu jestli vypopí místnost 4krát 4 metry díky všem

45 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zapněte si na půl hodiny fén na vlasy, jestli vám tu místnost vytopí. Má až 3x větší příkon a výsledek vám musí být celkem jasný. Například kamna Petry mají 5kW, to je 15x víc, fyzika nejde ošálit.

jabraka*
hodnocení

3x

Na chalupě mám ložničku asi 4x5 m.Když je v venku teplota pod 10 stC a nechci roztápět kamna,pustím si Handy heater.Udržuje přijatelnou teplotu na spaní,aniž bych musel vstávat a přiložit do kamen.Hodnotím ho kladně,spotřeba je relativně malá,ale jen podle toho,jaký je únik tepla.

JABRAKA

jenda2*
hodnocení

1x

Pro místnost 4x4x2,5m v novostavbě, plastová okna, požadovaná teplota 20°C, uvažovaná venkovní teplota -10°C je potřeba výkon 1,12 kW. Pokud je místnost pouze o teplotě 15°C a požadujete 20°C, výkon této hračky bude stačit. Ovšem miniaturní ventilátor pro rozfoukání teplého vzduchu pro celou místnost asi stačit nebude.

hodnocení

1x

Perfektní reklama, výsledek nula nula nic*smich*

zakus*
hodnocení

1x

Prostě jeden z dalších produktů TV shopingu, který má za úkol odrbat kupujícího.

Na temperovaní WC standardní velikosti asi OK. Za 1/3 pořizovací ceny toho TV zázraku koupíte teplovzdušný vent/....

krtek66

jenže ten váš zazrak má 2000W a je to velkej kus. Já ten do zásuvky koupil bráchovi na vánoce. Má to do malé chodby, ve které není vytápění. Kdybych to měl brát na něco vetšího určitě to nekoupím. Ta informace 15m2 či kolik tam je se mi taky nezdá..

Jenže bez dodání výkonu není teplo.
krtek66

To ano, ale tady u toho zásuvkového se počítá s tím, že je to blbuvzodný, proto je tam ten časovač, aby to topilo a pak se to vyplo...kdežto u toho "fukaru" člověk musí přemýšlet, aby to nezapomněl vypnout a nezaplatil majlant...2kw x 4,5,- = 9,-/hod provozu...

Maximálně zjednodušený vzorec topenářů říká že potřebný výkon topidla je objem vzduchu x rozdíl vnější a vnitřní teploty x koficient tepelných ztrát budovy. Takže když chci aby při venkovní teplotě -10 bylo v místnosti +20 mám rozdíl teplot 30. V ideálně zateplené stavbě s koeficientem 1 by to prdítko do zásuvky za cca korunu pade za hodinu mělo udržet teplotu v místnosti o objemu zhruba 12 kubíků vzduchu (360: 30). To je při výšce stropu 2.50 trošku vic než 2x2 metry podlahové plochy. Takže na těch 15 podlahovych metrů které uvádí reklama by musely být topidla 4 a jste zase na příkonu běžného přímotopu. Zázraky se prostě nedějí.
sollik*

Dneska ráno jsem to v telekrámu v televizi viděl. Tlemil jsem se celou dobu *smich* Bába tam naříká, že její staré topení je hlučné a vedle sebe má elektrický oleják, který běží zcela neslyšně - teda aspoň ten co mám na chalupě. A vychvalují tam něco s ventilátorem *smich* Ten pokud má to... no řekněme "teplo" nějakam dopravit , tak prostě musí vzhledem ke své velikosti nějaký zvuk vydávat. Zkrátka za mě je to další předražený krám z číny, který zavlaží max. panelákové WC ;) Zajímalo by mě v čem je háček, když dávají 30-ti denní záruku na vrácení peněz. Tohle jim musí 99% lidí vrátit hned druhý den *smich*

hodnocení

Ale on nemá tolik ..2000W to asi n ení on,,,nevím jaký můj zázrak..

@zavinac: Krtek66 reagoval na Zakuse ne na vás. Měl na mysli "jeho zázrak" z toho odkazu.

hodnocení

0x

Rovus Handy Heater je teplovzdušný ventilátor, který vyhřeje celou místnost, ale přitom se zapojuje přímo do zásuvky ve zdi a nezabírá místo. Je ideální pro vytápění menších místností do velikosti až 13 m2. Teplo kdekoliv rychle a snadno!

Potřebujete jen elektrickou zásuvku

Nastavitelná teplota od 15 do 32°C

12hodinový časovač

Vysoká či nízká rychlost ventilátoru

Digitální LED displej

370W

alfi

Vrať se do hrobu - nemůžu napsat ani počátků fyziky ! Prostě lidi, co jste soudní, nekupujte tento nesmysl ! Já tu měl napsanej pěknej rozbor problematiky tohoto "topení" (nebo chlazení...?), ale když jsem šel sr ...t , proběh se mi asi po klávesnici muj kocour a všechno (hodně řádků) smazal... Prostě nekupujte, ve zkratce - stačí na to stacionární fén z Boru, jmenuje se VAN (geniální konstrukce), tichoučký chod, 300W. Ale je to tak přitopit si "pod deku" než vylezete z postele a rozhejbáte se. Ale na vytopení a hlavně "tepelnou pohodu" v místnosti potřebujete výkon v řádu kW, žádné 370W topeníčko vám toto neudělá, nejvejš tak pod tou dekou. Dám malej příklad - možná nejlepší... : sedíte si u PC, pod stolem to topeníčko - jó, na nohy celkem teploučko - dobrý, na lokty a především prsty na klávesnici už celkem zima...- blbý... - a teď se vám začne chtít sr...t, vlítnete do nevytopenýho vymrzlýho hajz...lu, a v tu chvíli "zapomenete", co jste tam šli dělat... - to jsou výhody handy heater (ale oni to už teď v reklamě přejmenovali, aby nachytali co nejvíc věřících (myslím ve fyzikální nesmysly) - zapomeňte všichni na to, že něco "vytopíte" - leda svoje trenky a pak "vytopíte" asi vosum stovek ze šrajtofle, nebo co to stojí...! Topit eletrikou je stejně "barbarství" (zatím, než bude celá produkce el. "atomová" ) , jenže někdy to jinak nejde..., ale na to jsou "pořádný" topení, např. ETA Viro, s regulací 1/2kW s ventilátorem, a nebo obyčejné dnešní "teplouše", které se dají ve výprodeji koupit i za 70kč. Určitě zahřejou víc, a celou místnost. Alfi.

370W toho moc nevytopí. A věšet dvě kila na zásuvku není rozumné.

Tak už jsem to konečně taky zahlédnul. 370W... *smich2*
Topidlo z TV reklamy

Je to nesmysl, kde je výdej energie, musí být také příjem. Perpetum mobile nexistuje. Čím větší výkon, tím větší příkon. A věřte, že každé elektrické zařízení, které má hřát, vám zrujnuje kapsu, protože chcete-li se pořádně ohřát musíte pořádně zaplatit. A od tříset watů se neohřejete, leda byste foukali to teplo do spacáku.

hodnocení

0x

Nemám, ale také to vidím v televizi, ale nikdy bych si to nekoupila. Určitě to nevytopí celou místnost rovnoměrně a provoz nebude rovněž za hubičku. A ještě aby na tom byl člověk "nalepený", aby mu bylo teplo. Spotřebu sice uvádí, ale jak to bude ve skutečnosti fungovat, tak to uvidíte až když to koupíte. Já bych za to nedala ani kačku...

hodnocení

0x

Zkušenost s tím nemám a ani mít nechci. Je to drahé i zadarmo. Počítám, že když budu sedět 1,5 m od toho, bude mě to možná příjemně hřát na záda. 370 W na vytápění běžné místnosti je k smíchu. *haha*

111®

jednak se vytápěný prosotor uvádí v m3 , a ne v m2...už tohle samé je podezřelé!
a druhák, výkon to má jak kdyby tam seděli a dýchali 3 lidi

hodnocení

0x

Blábol. Nemám, co k tomu dodat.

instalater*
hodnocení

0x

Jenom tak pro představu . Tabulkově to odpovídá deskovému radiátoru o rozměrech tak 40x 40 cm při tepelném spádu 70/55 Vy by jste na tu místnost potřeboval radiátor o velikosti asi 60 x 100 cm... Možná tak k zavlažení místnosti najaře a na podzim.

Od jeho ceny si odečťete rabat překupníka a prodejce a zjistíte , že za tu výslednou cenu není možné si koupit kvalitní výrobek.

figurek*
hodnocení

0x

co se týká vytápění. Jestli chcete takhle uprostřed zimy aspoň trochu solidně vytopit místnost 4x4, pak potřebujete zdroj s výkonem přibližně 1,5 kW.

Kupte si raději přímotop, než to televizní šidítko.

hodnocení

figurek,,,,,,,,,jaký přímotop?

doplněno 19.12.17 17:24:

,,říkala mi ta paní z Dorneo ,že to stojí 1 a 5haléřů na hodinu,,že je ideální si koupit dva a dát je proti sobě,,

No vidíte...a kdbyby to mělo výkon (příkon) ještě nižší, tak by provoz tohoto zázraku stál ještě daleko méně..

Sice by to nevytopilo ani psí boudu pro jezevčíka, ale to by zákazníkovi nevadilo...

A když jich naproti sobě dáte tak 200ks..vytopí to i středně velkou tělocvičnu..

A Vy té paní věříte? Předpokládám, že jste volala těm, kteří to prodávají. Přece nemůžete očekávat, že Vám řeknou pravdu, když to chtějí prodat a vydělat na důvěřivosti některých lidí. Tady máte podle mne rozumné názory lidí, kteří mají všech pět pohromadě a určitě nemají žádný zájem na tom, abyste si to koupila, nebo nekoupila. Ta paní zájem má, a to dost zásadní ;). Ale někdy to je tak, že si dotyčný, v tomto případě Vy, musí udělat vlastní zkušenost. Už ta udávaná spotřeba el.proudu za hodinu, je podezřelá. předpokládám, že jste chtěla napsat 1 a půl haléře na hodinu, takže za 8 hodin provozu by to bylo 12 haléřů, takže za jednu jedinou korunu, byste tím vytopila místnost na 20-22 stupňů po dobu pěti dní, při osmihodinovém provozu. Tím pádem by byla spotřeba na jeden měsíc 6 korun. A to se Vám divné nezdá? Ale nechci Vás od toho odrazovat, jen říkám svůj názor.

doplněno 21.12.17 14:07:

"B" je správně...:-D

hodnocení

,,já ji nevěřím,ale chtěla jsem se jen zeptat nic víc,jestli má s tím někdo zkušenost...díky

5 haléřů za hodinu :) Oni tam taky píší výkon. Jestli je výkon 370w, tak přičtěte nějaké ztráty na pohon ventilátoru a jste na příkonu minimálně 400w. Kilowatt je TISÍC watt. Takže má paní buď A) nějaký zázračný elektrárenský tarif, kde kW stojí 12.5 haléřů.
nebo B) vás tahá za nohu. ( B je správně )

Je to úplně stejné,jako když budu krmit kozu,jak králíka a budu chtít,aby dávala tolik mléka,jak kráva.*smich*

hodnocení

0x

Pro představu, průměrný člověk topí 100 až 150 W. Zadýchají tu místnost tři lidé na požadovanou teplotu?

elkoman
pokud k tomu budou pit grog a budou nazi, tak je to realne :) doporucuji spis silnejsi primotop ala elektricky krb spinany termostatickou zasuvkou nez tento zasuvkovy fen..

111®
hodnocení

0x

včera jsem coural v Datartu a měli tam ten "zázrak" , na spodní straně krabice stálo:
"používat do vzdálenosti 2m , čím blíže budete, tím lépe se budete cítit." Tak si udělějte úsudek..

alfi

Já chci být těma hercema, který maj za minutu natáčení "milión" (proto taky před revolucí tak řvali...), a pak mi bude nějaký hend heater u prdele, pač si na baráčku či chaloupce pustim přímotopy nebo podlahovku 20kW a budu do jara v poho... - zatím, co já se tady morduju a mrznu s kamnama, který jsou stejnýho typu (80tá léta) a furt netopěj! Jsem invalida, a už fyzicky nemůžu, zatím co voni se tam v furt v maskách "z mládí" natřásaj za mega před kamerama... Tohle vědět před těmi léty, tak jsem na svůj náklaďák, se kterým jsme jezdili agitovat po celé ČSSR pro OF , místo ozvučovací aparutury namontoval Katjuše ! A že bych spoušť nešetřil...! Ale nechme politiku stranou, mě zaujala ta poslední část věty - čím blíže budete... - voni k tomu dávaj i ženskou? Tak pak to za ty prachy jde, pokud si nebude furt odsedávat... Tak zatím čus, Alfi.

Tak tomu bych docela věřila. Ale zapomněli dopsat, "pořiďte si zátky do uší" :-D. Protože to má nějaký ventilátor a ten bude vrčet. Takže sice možná člověk nebude cvakat zubama zimou, ale bude mít z toho hluku pěkný bolehlav.

Ale jak říká jabraka, pod dekou a když spí a má to dostatečně daleko od hlavy, tak to může vypomoci někde v té chatičce. Ale rozhodně ne na vytápění bytu, nebo garáže, jak je prodejci uváděno. A "vo tom" to celé je.

jabraka*
hodnocení

0x

Pořád tu vidím jen negativní názory,ale solidní hodnocení ne.Já jsem si toto zařízení koupil a používám ho na chalupě.Nečekám od toho bůh ví jaké výsledky.má udržet v maličké ložničce v noci přijatelné teplo v době,kdy se musí topit kamny a tudíž v noci vstávat a přikládat.Kromě toho kamna užírají z malé místnosti kyslík a musím nechat pootevřené dveře.Tento přístroj mi udrží teplotu na 18 stC a já se vyspím do růžova.Nemůžu od něj chtít,aby se udrželo pod stanem 25 st C.Nebo v místnosti 20 m2 přijatelné teplo.Těch pár Wattů to logicky nezvládne.Nemusím licitovat.Výrobce netvrdí,že jde o zázrak techniky.Ale šikovné topítko to je.

JABRAKA

"Nemůžu od něj chtít,aby se udrželo pod stanem 25 st C.Nebo v místnosti 20 m2 přijatelné teplo... ...Výrobce netvrdí,že jde o zázrak techniky."

Vy jste zřejmě tu reklamu neviděl. Jde o to, že prodejce (nikoliv výrobce) tvrdí, že to zázrak techniky je a že s tím pohodlně a bez jakéhokoliv dalšího topení (na vzdory fyzikálním zákonům) vytopí místnost 16m2 (dokonce i garáž!) na více než 24 stupňů a výkon tohodle minitopítka srovnává s 2 kW olejovými radiátory.
Že je to šikovné zařízení na lehké přitopení v sychravých podzimních dnech nikdo nepopírá.

alfi

No, já bych rád tu ložničku a těch 18°C rád viděl... V zimě, kdy je třeba -15°C venku. Já se trochu topeníma zabývám, i do aut - kempíků, už 35let, tak o tom něco vím - nejsem "manager" z kanclu, ale člověk, který to montoval, zkoušel a kdysi i vyráběl, když nebylo nic k sehnání. Takže vím, že na vytopení malinkého, dobře izolovaného kempíku, na malinké dodávce (Š1203) o objemu cca 8 m3 je potřeba 1500W, na vstávání a běžný denní provoz, kdy se otvíraj dveře, atd... je třeba 3 - 4 kW, při -15°C venku. Takže fakt bych tu ložničku a těch 18°C rád viděl. Jak píšete na závěr : ale šikovné topítko to je... - ale mohlo by mít aspoň 1500 W , tak jako měla před 25ti lety nabízená "topná kostka" , která měla navíc regulaci výkonu založenou na termistorovém topném tělese (čili kontinuální, podle teploty), a která funguje dodnes. Tohle hhhheater je akorát na hhhhno. Alfi.

Cihlový dům, navíc když pokoj má venkovní stěnu třeba jen jednu nebo dokonce žádnou, má asi trochu lepší tepelně izolační vlastnosti než plechová Škodovka.

hodnocení

0x

Já bych řekl asi toto: pokud to není vyloženě šmejd, tak to může být přijatelné přitopítko s 370W... a od toho nelze očekávat zázraky! Fyzikální vlastnosti a přeměna elektřiny na teplo tímto způsobem je obvyklé. Asi nelze očekávat zázraky... Jen se nesmí věřit moc těm informacím okolo toho... Platí cca 6Kč/1kW a na chalupě bývá tarif i vyšší, podle smlouvy, tak ať spíš někdo nepláče při konečném vyučtování. Je třeba s tím počítat...

Na vytopení udávané místnosti a to slušně izolované je potřeba těleso opravdu tak cca 1000-1500 W..

nika*
hodnocení

0x

Tak já jsem si toto topidlo koupila, je tam uvedeno,spotřeba za 1 hodinu asi 1.67 Kč. Mám pocit,že to vůbec nehřeje. Teploru jsem nastavila na 22 stupňů,jelo to hodinu a půl a teplo nikde. Já být vámi,koupím si něco jiného,výkonnějšího.

hodnocení

0x

To topidlo, to ohřeje vzduch, ale ne předměty v místnosti. S čím pohneš, z toho vypadne zima. Mám silnější v koupelně, kde jiné topení není. Zapnu a za chvíli můžu pod sprchu. Ale vana a vlastně všechno je hodně chladné. Není to na koupání, ale na osprchování, bez delšího otálení to stačí. Navíc, vadí mi zvuk toho ventilátoru. Na chvíli to pžežiju. Ale zase, jsem otužilá. Neznám nachlazení, rýmy. ;)

elkoman
achjo..vytapi se metry krychlove..pocitejte s cca 30W/m3..tady resite vec, ktera ma mit udajne pres 300W..ale jaky ma rozdil mezi vykonem a prikonem? Moje mamka o tomhle uvazovala, nez jsem ji to vysvetlil..mistnost na baraku ji ted temperuje elektricky krb 2000W v termostaticke zasuvce, kdyz se netopi..a tenhle vykon dokaze nahrat i predmety, nejen vzduch..spis bych misto tohohle produktu zakoupil horkovdusnou pistoli, ta je aspon uzitecna..

43radim
hodnocení

0x

znamy si to koupil a nadaval na to,ze je to na prd

hodnocení

0x

Zítra (23.5. 17:40) mají o tomhle "zázraku" povídat v "Černých ovcích" na ČT1. Rád se podívám.;)

Magdon, budu se také dívat. Ale už dopředu si dovedu představit, co se dozvíme...*ee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]