Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, zda stavět dřevostavbu(sendvičový model USB desky), cihla porotherm, nebo tvárnice Ytong? Přečetl jsem toho mnoho,ale nejsem stále přikloněn k žádné variantě a termín zahájení stavby se blíží. Moc děkuji za odpověd.
doplněno 19.10.09 23:05:Ještě se chci zeptat zda byste vy Milane stavěl dřevostavbu pro sebe?
Panco, nikdo Vám nesdělí, co je nejlepší. Každý přednese jen to co zná, nebo co postavil. O tomto tématu se vedou kažý týden malé i velké spory. Vy musíte dodat velkou spoustu informací, a podle toho se vyvine stavba. Třeba jste kutil, znáte dřevo, nepůjdete tedy do ZB, nebo cihel.
Každopádně ať zvolíte cokoliv, bude to kvalitní matroš. Jen špatnou prací to můžete pokazit, nebo odborná firma zničí váš sen. Obvodová stěna by měla být co nejtenčí, se silným izolantem.
Klidně se ptejte dál.
Váš dotaz je úsměvný, setkávám se s ním téměř denně. Když se Vás zeptám uvezu to autem, co mi odpovíte?
Milane, máte opavdu v tom, že by obvodová stěna měla být co nejtenčí se silným izolantem to napovídá, že dřevostavba by izolačně měla být nejlepší? Ale již od raného věku mám vysněný zděný dům. Rozum ale napovídá, že nízkoenergetický dům,je to pravé což dřevostavba má být. Ale kdo zaručí, že za 30 let bude dům stále ve výborné kondici? U dřevostavby se bojím hlavně požáru, škůdců , hlučnosti, dřevo je přírodní materiál tudíž stále pracuje, vlhkost? Ale stále se mi líbí myšlenka na ušetření energie za topení. Také stále nevím jak se cenově pohybují obě varianty (dřevo verzus cihla) Myslel jsem že zadám svůj projek několika firmám,ale můj architekt mi vyvedl z omylu. Architekt, kterého mám umí udělat projekt jen na zděný dům , na dřevostavbu tvrdí, že mají svůj modelový patent v uvozovkách. Děkuji
Jiří opravdu píše pravdu, je i ze slámy viz: veronica.cz/...
a jiné
doplněno 19.10.09 17:12:a ještě VPC tlouška stěny 17.5 cm, ZB 20 cm, a další 50 možností.
to si musím pamatovat,,,tudle tu zásadu... asi doporučím sousedovi aby si srub natřel vyjetým olejem... asi mě pak už nepozve na svoji dobrou hruškovici, ale nepolezemu brouk do dřeva... a když se mu to nebude líbit tak mu doporučím aby to zakryl plastem..možná by stačilo i lino
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.