Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z čeho stavět dům

Od: panco* odpovědí: 12 změna:

Prosím o radu, zda stavět dřevostavbu(sendvičový model USB desky), cihla porotherm, nebo tvárnice Ytong? Přečetl jsem toho mnoho,ale nejsem stále přikloněn k žádné variantě a termín zahájení stavby se blíží. Moc děkuji za odpověd.

doplněno 19.10.09 23:05:

Ještě se chci zeptat zda byste vy Milane stavěl dřevostavbu pro sebe?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Panco, nikdo Vám nesdělí, co je nejlepší. Každý přednese jen to co zná, nebo co postavil. O tomto tématu se vedou kažý týden malé i velké spory. Vy musíte dodat velkou spoustu informací, a podle toho se vyvine stavba. Třeba jste kutil, znáte dřevo, nepůjdete tedy do ZB, nebo cihel.

Každopádně ať zvolíte cokoliv, bude to kvalitní matroš. Jen špatnou prací to můžete pokazit, nebo odborná firma zničí váš sen. Obvodová stěna by měla být co nejtenčí, se silným izolantem.

Klidně se ptejte dál.

Váš dotaz je úsměvný, setkávám se s ním téměř denně. Když se Vás zeptám uvezu to autem, co mi odpovíte?

panco*
hodnocení

Milane, máte opavdu v tom, že by obvodová stěna měla být co nejtenčí se silným izolantem to napovídá, že dřevostavba by izolačně měla být nejlepší? Ale již od raného věku mám vysněný zděný dům. Rozum ale napovídá, že nízkoenergetický dům,je to pravé což dřevostavba má být. Ale kdo zaručí, že za 30 let bude dům stále ve výborné kondici? U dřevostavby se bojím hlavně požáru, škůdců , hlučnosti, dřevo je přírodní materiál tudíž stále pracuje, vlhkost? Ale stále se mi líbí myšlenka na ušetření energie za topení. Také stále nevím jak se cenově pohybují obě varianty (dřevo verzus cihla) Myslel jsem že zadám svůj projek několika firmám,ale můj architekt mi vyvedl z omylu. Architekt, kterého mám umí udělat projekt jen na zděný dům , na dřevostavbu tvrdí, že mají svůj modelový patent v uvozovkách. Děkuji

jabraka*
hodnocení

0x

Úsměvný je proto,že dáš tři možnosti a žádná se ti nelíbí.Osobně bych dal přednost broušeným cihlám Porotherm.Je to velmi progresivní a propracovaný systém.Při stavbě se pak řiď pokyny návodů pro tuto technologii.

JABRAKA

technikjirik*
hodnocení

0x

Krom tradičních materiálů, je tu ještě biologický materiál...sláma... konopí...to si nedělám srandu. Píšu to jen proto, aby měl tazatel ještě více nad čím přemýšlet

hodnocení

0x

Jiří opravdu píše pravdu, je i ze slámy viz: veronica.cz/...

a jiné

doplněno 19.10.09 17:12:

a ještě VPC tlouška stěny 17.5 cm, ZB 20 cm, a další 50 možností.

hodnocení

0x
Dřevo na stavby je hodně prevít. Pokud budeš mít dřevo ze severských zemí - tak to by šlo, ale pokud české a neuvažuješ později o prodeji tohoto domku, tak kvalita ... do každého dřeva se postupem času něco naleze. Žádná impregnace není dobrá. Je to jen počáteční efekt, když impregnovat, tak pořádně spáleným olejem. To mám vyzkoušené! Pokud chceš stavět levně a kvalitně, tak cihly a levný zedník a obložení plastem.
technikjirik*

to si musím pamatovat,,,tudle tu zásadu... asi doporučím sousedovi aby si srub natřel vyjetým olejem... asi mě pak už nepozve na svoji dobrou hruškovici, ale nepolezemu brouk do dřeva... a když se mu to nebude líbit tak mu doporučím aby to zakryl plastem..možná by stačilo i lino

Jiří, takto mě rozesmát před spaním? to ani neusnu.

copak se stane s touto stavbou:
pasivnydom.blog.cz/...

technikjirik*

no paráda... tam se vejde moooc broučků... asi jim pošlu něco vyjetého oleje... budou rádi

stany*
hodnocení

0x

Neporadí Vám nikdo, všechno má své pro i proti. Já bych se rozhodně vyvaroval dřevostavby - viděl jsem snímek dřevostavby udělaný thermokamerou...

Stany,

já viděl jsem snímek cihlostavby udělaný thermokamerou...varuji před cihlou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]