Zdravím, rád bych srovnal podlahu a moje situace je následující: máme v celém bytě udelanou novou podlahu z OSB desek, které sedí na rastru z KVH hranolů. V místě, kde jsou vchodové dveře mi zbývá ČVS 1,5x1,5m betonové podlahy, která je stávající a napojuje se na novou podlahu. Potřebuji betonový čtverec srovnat do roviny a napojit na podlahu novou tak, abych položil plynule vinyl. Moje varianta je srovnat těch 1-2cm betonovým potěrem B20 od Weberu a na poslední cca 1-2mm použit samonivelační stěrku (mám premium S200 od Den Bravenu). Čeho se bojím? V místě, kde se spoji OSB s betonem chci, aby nebyl problém “broušení” dřeva z OSB o beton, který budu muset částečně podlít i pod ty OSB (cca 6cm), protože KVH hranol poslední mi konci cca 40cm od kraje ODB desky. Je můj postup správný? V příloze posílám fotografie jak vypadá prostor napojení mezi OSB a betonem (původně jsem použil od Cemixu beton, ale jeho zrnitost je velká a když jsem stoupl na přechod mezi OSB a betonem, tak bylo slyšet, že beton se jemně drolí pod OSB a proto chci teď udělat trochu “vodovatější betonovou směs” a podlít pod OSB desky). Prosím o info, jestli můj postup je správný, nebo byste postupovali jinak. Díky moc pánové!
No mezi OSB desku bych dal nějakou dilataci (1 cm polystyren, mirelon). Pak bych beton dal beton, klidně i gletovanej jestli umíte a na to dát finálku podlahu. Gletovanej beton je posyp cementem a nakropený vodou a stáhnutý ocelovým hladítek (kleťákem).
Osobně, bych uvažoval ten kousek dodělat pomocí OSB. Původní OSB podložit a podložit i spoj. Ta dilatace může časem dělat problém na vinylu. Na dilatační spoj se dá použit Latex Plus + Nivorapid = pružný spoj.
mám v bytě taky přechod mezi beton+nivelačka a OSB na trámcích...konkrétně v místě z kuchyně do obýváku...Základní pravidlo je, že to musí být opravdu rovné a bez hran a poté je akorát potřeba docílit toho, aby finální krytina, ve vašem případě Vinyl (předpokládám plovuoucí) byl položen křížem na přechod a spáry (spoje) mezi jednolivými lamelami byly mimo přechod. Pak se s tím nic nestane.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.