Nejste přihlášen/a.
Je. Já náš "cyklon" čistím každoročně (kompletní rozebrání vysavače), (filtr každý týden) a po kompletní očistě je rozdíl vážně brutální. Před vyčištěním tak nějak saje, ale po vyčištění nadzvedává koberec a rozdíl v síle je hodně znát
jo, a taky bych se zaměřil na přívodní hadici... když jsem čistil nedávno tu, nedivil jsem se, že to skoro nesálo... uvnitř se něco chytlo a na to se chytaly další a další vrstvy, až to hadici skoro ucpalo.
Prostě zkontrolovat a vyčistit všechno, co stojí vzduchu v cestě. Filtrů je několik a náš vysavač má, sice hrubší, ale fitry, ke kterým se dá dostat až po rozebrání vysavače. Sice by se k nim teoreticky nic moc nemělo dostat, přes jemný filtr, který je před ním, ale realita je bohužel jiná. I na výstupu vzduchu z vysavače je filtr, kde je po nějaké době prachu poměrně dost.
Pochopitelně pravou může bý i to, že motor postupně ztrácí výkon. Takže i takový problém může nastat. Nejen plný sáček nebo filtr.
... a co jsi asi tak čekal? Zřejmě si myslíš, že tam přidáš RAmKu a bude to sát víc. Tak mě potěž teda.
Dej tam jinej procík...Pak z toho bude podle tebe dělo.
Matko boží, a ty to vidíš!
au1 vám dal jednoduchou odpověď, která se vám nelíbí.
Další, která se vám nebude líbit je zkušenost ze servisu, do kterého zákazník přinesli vysavač, s tím že netáhne a ejhle, zjistilo se, že s ním někdo vysával bez sáčku a všechno šlo do sacího agregátu (a tím i do motoru). Podobný exemplář měli vystavený jako kuriozitu asi před třiceti lety prý i na ředitelství elektropraga. Což asi není váš případ, ale nic nelze předem vyloučit jako nemožnost.
Nejspíš někde zanesené, jak píší výše. Mohlo by být i poškozené vinutí na statoru, a pak by byly otáčky nižší. nebo je poškozený regulátor, pokud tam je. Také to muže nasávat falešný vzduch těsněním mezi turbínou a boxem pro prach.
V podobném případě vždy postupuji tak, že z vysavače odpojím hadici, vytáhnu všechny vnitřní filtry (všechny, před turbínou i za turbínou). Pustím vysavač a krátce dlaní ucpu sací otvor. Pokud to rve silou dlaň do otvoru, je motor OK. Postupně vložím všechny filtry a poslouchám a dlaní zkouším, kdy sací výkon klesne. Nejčastěji se to projeví po připojení hadice, ve které se něco vzpříčí, nebo ještě dříve, když to dělá zanesený HEPA filtr.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.