Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
prosím radu:
Mám stará kamna Petry a po dlouhé době jsem je připojil a chci v nich topit.
Po zapojení a zatopení v nich jsem si všiml netěsnosti v zadní části kamen. netěsnost je mezi rovnou plochou kamen a kusem na který se nastrkuje kouřovod. místo je označeno na obrázku - problém je skoro v celém obvodu ze všech stran. Když jsem topil tak tímto místem byly vidět i plameny. Mezera je někde až cca 1,5 mm odhaduju. Chtěl bych to nějak utěsnit ale nevím čím. ideálně něčím co tam bude držet dlouho nebo na životnost kamen.
tento kus který je na zadní ploše kamen se dá odšroubovat a znovu přišroubovat.
děkuji za rady
Honza
Dobrý den, budete potřebovat toto viz odkaz (vhodnou délku a sílu / průměr). Zdravím!
Ano, tu šňůru stačí do mezery po obvodu natlačit (např. šroubovákem).
honzap - nemáte zač.
Ben má pravdu - ale za mne to koleno by dle mne mne mělo být zvenku nasazené atd.
No možná to z fotky špatně vidím asi to tak je -takže beru zpět.
Dobrý den, aspoň podle toho deklu usuzuji, že to jsou už hodně staré Petry, tam se dělal vývod, myslím, 116mm, Vy máte jistě kouřovod 120mm, proto tam máte fugu. Nic nešroubujte, to jistě nepůjde, bude to vyhřáté. Na to je taková elegantní samolepicí šamotová šňůra tl. 2mm, takový proužek vlastně. V prodejnách kamen ji jistě seženete, sám jsem ji mockrát použil. Očistěte ten vývod z kamen alespoň drátěným kartáčem, aby se na to páska chytla, nalepte ji, buďto ji otočíte jednou nebo dvakrát, uvidíte... nasaďte pak kouřovod a topte. Taková malá mezírka není na šňůry a šroubovákem to tam rvát, ještě byste té šňůře zbytečně ublížil. *Ondra
Dobrý den,
ano jsou to starší Petry a kouřovod mám 120 mm, ale ten kus na kamnech se směrem ke kamnům po celé délce rozšiřuje a kouřovod tam teď drží opravdu pevně. Místo kde je mezera je ale jinde - viz obrázek.
Tzn tou páskou radíte přímo přelepit místo kde vidím dovnitř? ( označené na obrázku )
Honza
Dobrý den, ten spoj litina (kamna) / plech (kouřovod) je vždy kónický, aby tam šla roura dobře narazit, nebyla tam mezera a trubka tam i dobře držela - tam už nemá význam něco utěsňovat, protože je tam těsno už nyní. Vy si jen utěsníte tu mezeru litina / litina a jestli použijete šňůru nebo něco lepícího je už na Vás (jenom to lepící bude vyžadovat odšroubování té příruby, což může být problém - šňůru jen opatrně, ale dostatečně natlačíte do mezery). Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.