Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Tento problém tu řešíte dosti do podrobna, ale ja bych stejnak potřeboval s tímto pomoci. Teď o víkendu jsem přišel na začínající plíseň v rohu obývacího pokoje. Nutno podotknou, že obyvací pokoj je spojen s kuchyní. Pouze je dělí od sebe bar. Bydlím v cihlovém čiňžovním domě. Byt je rok po celkové rekonstrukci včetně nových omítek. Po dobu roku se žádná plíseň neobjevila. V bytě jsou plastová okna která se vždy přes noc orosí. Nedokážu pochopit proč, když celý rok nic. Jestli je to teď tým vlhkým podzimním počasím. Je pravda, že jsme teď o víkendu sušili prádlo doma když bylo škaredé počasí, ale sušili jsme už dříve a nic. Na stropě obývacího pokoje jsou nalepeny stropní polystyrénové desky tl.2 mm a podél obývacího pokoje na stropě jsou zhotoveny sádrokartonové kastle na bodová světla. Byl bych nesmírně šťastný kdyby jste mi mohl v tomto problému pomoci. Nutno také podotknout, že je to byt v prvním patře a dole pod sklepem jsou veřejné sušárky, které jsou zatepleny na stropě polystyrenem tl.70 mm. Děkuji moc za odpověd. S pozdravem Jaroslav.
Jardo ,příčinou vzniku vlhkosti na stěnách je u tebe velká vlhkost vzduchu.Že se rosí okna,je jiná příčina,pokud to není zvenčí.To tu bylo odpovězeno.Zevnitř není při dobré kvalitě oken důvod.Jedině snad ten,že málo topíš.A málo větráš.Dvakrát až třikrát denně je nutno vyměnit obsah vzduchu v místnosti.Lze použít i ventilátor,aby v místnosti rychleji vzduch cirkuloval.Pokud tato opatření nepomůžou,je nutno zkontrolovat,zda v inkriminovaném místě není tepelný most.V tom pomůže jen odborník na místě.
JABRAKA
chybí tu co to je dřív a nic a mnoho dalších informací pro dobrou odpověď. Dřív je květen či srpen nebo loňský listopad je to dříve když nic? Takhle obecně mi to přijde na snahu spořit teplo, málo topit a ještě méně větrat aby to drahé teplíčko neuteklo.
ALFE, potřebuješ po mě asi vědět přesně kdy suším doma prádlo aby jsi mi mohl dát jak píšeš dobrou odpověď . Dříve je v mém případě minulý rok touto dobou kolem 12-te hodiny odpoledne. Aby to bylo teda podle tvých představ. Doufám tedy, že se neurazíš a rád mi odpovíš a zároveň poradíš. Pokud budeš potřebovat další informace, rád ti odpovím aby jsem tento problém vyřešil. Díky.
Jaroslave, (nikoliv Jabrako), plíseň je způsobena studeným povrchem stěny a vlhkým vzduchem. Pokud zvětšíte povrchovou teplotu stěny, nebo snížíte vlhkost, pak plíseň zmizí. Rosení oken je stejný problém, nízká povrchová teplota a vlhko.
Jak odstarnit technologicky Váš problém, muselo by být více informací, třeba skladba stěny, okna, zasklení topení a podobně. Pokud doma sušíte prádlo, tak se nedivte plísním. Nejdříve kupte vlhkoměr, pak se dají odstraňovat následky
Samozřejmě, že nesuším prádlo doma každý den. Právě, že skoro vůbec. Jen teď právě přes víkend. Ptáte se na skladbu stěny. Jak už jsem psal tak se plíseň vyskytla v rohu u země. Jedna stěna rohu je zateplena polystyrenovou termofasádou a druhá ne. Plíseň se převážně vyskytuje na zdi která není zateplená. Dům je postaven z cihel. obě topení jak v kuchyni tak v obývacím pokoji jsou pod okny (plastové okna). Dále. Nemyslím si, že bych málo topil, ba naopak JABRAKO! Spíše tedy budu se snažit ne 2x ale 3x měnit vzduh v místnosti. Pokud budete potřebovat více informací velice rád je doplním. Vlhkoměr si tedy určitě pořídím a budu se snažit se dostat na vlhkost vzduchu 45 procent.
malinko se to vylepšuje, ale ještě stále nevím z řčeho je zeď a jak je silná,
"Jedna stěna rohu je zateplena polystyrenovou termofasádou ***síla zdi a síla a druh EPS?
a druhá ne ***síla zdi je?
Dostat se s vlhkostí vzduchu na 45% větráním je nesmysl, protože kolikrát vlhkost vzduchu venku až 100%.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.