Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Upevnění sádrokartonu

Od: jakub33 odpovědí: 15 změna:

Ahoj, prosím o radu. Stavební firma mi dělá rekonstrukci a po nízko osazeném SDK stropu bylo nutné provést zvýšení. Je normální, že se desky při zatlačení zvedají? Místnost má rozměr 1,8m x 2,5m. Nechybí tam náhodou upevňovací dráty, které zamezují pohybu? Děkuji za rady

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ať vám to udělají tak, že je podhled rovný. Zvedat by se to nemělo, ale na druhou stranu co bude zespoda tlačit - nic. Spíš hlavně ať se to neprohýbá směrem dolů.. . . .

doplněno 15.12.17 12:42:

Děkuji, dráty tam možná jsou, ale jsou určené na TAH, když na ně zatlačíte celkem snadno se prohnou a tím se deska třeba i zvedne.

jakub33
hodnocení

Dnes se na to podívám a případně sem přidám foto/video. Mám info od manželky, která se na to dívala s obkladačem. Ten tvrdil, že se ty upevňovací dráty nedávají jen na malé plochy. Také nechápu, jak se může zvedat...

krtek66

těmi závěsnými dráty myslíte asi závěsy. Závěsy se dávají opravdu na dlouhé místnosti popř. pokud je SDK snížený o moc cm oproti stávajícímu stropu. Na Vaše rozměry koupelny 1,8x2,5 stačí akorát po obvodu UD profil a 3-4 profily délky 2,5m CD po 50cm šířky..pak deska..

jakub33
hodnocení

Původní strop je cca 3m, snížený je na 2,5m. Rozdíl je tedy 0,5m. Na takový rozdíl je asi závěs nutný nebo ne?

jde o půdorysný rozměr, ne o rozdíl na výšku. Na menším půdorysu jsou táhla k ničemu.

krtek66
hodnocení

0x

jak se může deska při zatlačení zvedat když je přišroubovaná ze spod?...asi špatně popisuješ..

jakub33
hodnocení

Ahoj ještě jednou. Tak sdk se opravdu po zatlačení zvedá a po přiložení latě vidím na několika stranách rozdíl v rovině 5cm! SDK s izolací je na to moc těžký, tak se propadá. Táhla tedy nutná jsou. To je děs. Jsem zvědavý, co řekne majitel firmy, až to uvidí...

tondac*

.. univerzální odpověď obvykle bývá "to se tak dělá šéfe, to si sedne" ;)

jakub33
hodnocení

Po telefonu, když jsem popisoval problémy rekonstrukce, mi bylo majitelem řečeno "Když tam nejsem, tak to kluci dělají, jako by to bylo u nich doma" :-D To mu připomenu ve čtvrtek, kdy máme schůzku na místě. Jsem zvědavý na reakci...

krtek66

tolerance je 2mm na 2m takže 5cm to je křivý jak sviňa...

hodnocení

0x

Při rozměrech 1,8m x 2,5m je třeba na šíři 180cm zavěsit rošt alespoň na jednu řadu drátů Na délku 250cm to budou alespoň 3 dráty a 3x ankerfix.

Prohnutí na tak malou plochu není možné.

doplněno 21.12.17 13:36:

Po doplnění, není co dodat, je to prohnuté a předělat.

jakub33
hodnocení

Ty dráty/závěsy tam asi nejsou vůbec. Celý střed SDK stropu je propadlý. Ještě jsem neviděl tak nekvalitní práci. Slíbil jsem i foto. Zítra tam jedu znovu kvůli AP na internet, tak to sem přidám, ať se také pokocháte.

jakub33
hodnocení

Tak tady je slibované. Neměl jsem asistenci, tak jsem se snažil dát ruku co nejdál od sebe.

Upevnění sádrokartonu
Upevnění sádrokartonu #2
Upevnění sádrokartonu #3
jakub33
21.12.17 12:51
hodnocení

Upevnění sádrokartonu #4
jirka*

Hezká práce. Podle fotek je vidět málo šroubů. Rošt nebude asi žádný. V každých stavebninách dostaneš ,,BROŽURU,,

a v ní je technol. postup uveden. Pevné nervy s ,,mistry,,

Tohle bych nedal ani do chlívku pro prase.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]