Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval, bych poradit s výběrem krbové vložky na vytápění chalupy, vytápění horkovzduchem a ventilátorem.
vytápěcí plocha je 270 m3 z toho obyvák a kuchyň 80m3, chalupa není zateplená, nové dřevěné okna a nové plastové dveře.
komín je asi 7m vysoký o průměru 200mm. Jak silnou krbovou vložku použít, vložku mám vybranou UNIFLAM 700 option s klapkou a extérním přívodem vzduchu.
Děkuji za odpověď a za rady
mám doma lanordica.cz/... - když se zatopí a za pár minut se ohřeje, ventilátory pouští do prostoru krásně ohřátý vzduch - během pár minut tak vytopíte krásně celý dům.
Mám RD s podkrovkou 80m čtverečních a tímto vytápím komplet dům už 9 let - jen při extrémních potřebách přímotopem v koupelně přidám...
Moje zkušenost je taková , že pokud chcete delší ohen (pohodlí) , tak hledejte hluboké topeniště , aby palivo odhořívalo odpředu do zadu . Široké topeniště dá značný výkon a přes sklo to na vás hodně září. Takže za mě spíše uzké a nízké , ale hluboké.
Pokud to máte na vymrzlou chalupu , kde budete topit od nuly , tak potřebujete větší topeniště , aspon 60dm3
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.